Hjemmelavet havredrik
Havredrik er en rimelig ny opfindelse, men drikken er lynhurtigt blevet ekstremt populær. Og med sin søde smag er den god både i sig selv, i kaffe, på morgenmadsprodukter eller i en smoothie. Drikken er desuden plantebaseret, så folk som er laktoseintolerente og veganere kan også drikke den.
Og havredrik kan du nemt og hurtigt lave hjemme i dit køkken – og du kan endda lave det af lokale ingredienser. Du kan bruge havremælken til mange ting, f.eks.
- Brug havredrik i stedet for mælk i din morgenmadsmad, såsom havregryn eller grød.
- Brug havredrik i stedet for mælk i din kaffe eller te.
- Brug havredrik i smoothies eller proteinshakes for at tilføje en cremet konsistens.
- Brug havredrik i bagning i stedet for mælk eller fløde.
- Brug havredrik i stedet for mælk i saucer og dressinger.
Havredrik koster typisk mellem 10-25 kroner i dagligvarebutikker. Når du laver det selv kan du lave det til under 1 kr. pr. liter. Det er derfor også et rigtig godt sparetip at fremstille det selv, især hvis du som os drikker kolossale mængder. Og så kan du nemt justere smagen, så havredrikken passer til lige præcis dine smagsløg.
Er du på jagt efter lækre veganske opskrifter? Prøv nice cream – cremet is af bananer.
Hjemmelavet havredrik
1
liter5
minutesIngredienser
10 dl vand
1 dl havregryn
1 tsk. honning / kan erstattes med vaniljesukker eller dadler for vegansk version
Vejledning
- Kom alle dine ingredienser i en blender og blend 1-2 minutter
- Hvis du ikke er helt tilfreds med konsistensen kan du fortynde havredrikken med vand eller gøre den tykkere med havregryn. Smagen kan du justere med honning, vaniljesukker, sirup, dadler eller salt
- Brug et rent viskestykke, osteklæde eller en si til at sigte havredrikken, så større rester af havregryn frasorteres
- Hæld havredrikken på i en flaske med låg og stil den på køl
- Havredrikken kan holde sig i 4-5 dage på køl
Hjemmelavet havremælk
Havremælk er en populær plantebaseret drik, der bruges som et alternativ til mælk. Den er lavet af havre og vand og er beriget med vitaminer og mineraler for at øge dens næringsværdi. I denne artikel vil vi udforske, hvad havredrik er, hvad dens fordele er, og hvordan man kan bruge den i sin daglige kost.
Hvad er havredrik?
Havredrik er en plantebaseret drik, der er lavet af havre og vand. Den kan også være beriget med vitaminer og mineraler, såsom calcium, D-vitamin og B12, for at øge dens næringsværdi. Drikken har en cremet konsistens og en mild nøddeagtig smag, der gør den til en populær erstatning for mælk i kaffe, te, smoothies og bagning.
Hvad er fordelene ved at drikke havremælk?
Der er flere fordele ved at drikke havredrik i stedet for mælk eller andre plantebaserede drikkevarer. For det første er drikken fri for lactose og mejeriprodukter, hvilket gør den velegnet til personer med lactoseintolerance eller allergi over for mælkeprodukter. Havremælk er også en god kilde til fiber, som kan hjælpe med at reducere kolesterol og forbedre fordøjelsen.
Havremælk er også rig på vitaminer og mineraler, som er vigtige for at opretholde en sund krop. For eksempel indeholder mange typer af havredrik calcium og D-vitamin, som kan hjælpe med at opbygge og vedligeholde stærke knogler. B12-vitaminet i drikken kan også hjælpe med at opretholde en sund nervesystemfunktion.
Endelig er havremælk et bæredygtigt alternativ til mælk og andre mejeriprodukter. Produktionen af drikken kræver mindre vand og ressourcer end produktionen af mejeriprodukter, og det kan hjælpe med at reducere din miljøpåvirkning.
Hvordan kan man bruge havredrik i sin daglige kost?
Havredrik er alsidig og kan bruges på mange forskellige måder i din daglige kost. Her er nogle ideer til at tilføje havredrik til din kost:
- Brug havremælk i stedet for mælk i din morgenmadsmad, såsom havregryn eller grød.
- Brug havremælk i stedet for mælk i din kaffe eller te.
- Brug havremælk i smoothies eller proteinshakes for at tilføje en cremet konsistens.
- Brug havremælk i bagning i stedet for mælk eller fløde.
- Brug havremælk i stedet for mælk i saucer og dressinger.
Afslutningsvis er drikken en sund og bæredygtig alternativ til mælk og andre mejeriprodukter. Den er rig på fiber, vitaminer og mineraler, og kan bruges på mange forskellige måder.
Foruden havredrik findes der også soyadrik, risdrik, mandeldrik og kokosmælk. Her kan du læse om de forskellige slags plantedrikke og forskellene på dem.
2 Comments