mynte te
| |

Hjemmelavet mynte te

Når kulden rammer er det simpelthen skønt at varme sig under et tæppe med en kop mynte te. Mynteteen er klart en af mine favoritter – den smager og dufter skønt og er nem at lave. Da den udelukkende er lavet på urter indeholder den ingen koffein, og du kan derfor også sagtens drikke den inden sengetid uden at skulle bekymre dig om, at være oppe hele natten. 

Du kan både benytte tørret og frisk mynte. Frisk mynte giver den dog bedste smag. Du kan også tilsætte lidt frisk ingefær til din te. Det gør kun smagen bedre og mere krydret.

Se også opskriften på hjemmelavet havredrik

Hjemmelavet mynte te

Antal

2

kopper
Arbejdstid

3

minutes
Tid i alt

5

minutes

Ingredienser

 • 5 dl vand

 • 15 mynteblade (kan varierer alt efter styrke)

 • evt honning

 • evt citron

Vejledning

 • Kog vand i en elkedel eller gryde
 • Klap dine mynteblade for at frigive så meget myntesmag, som muligt
 • Prop bladene ned i det varme vand og lad din te trække i 2-5 minutter afhængig af, hvor stærk du vil have den
 • Tilsæt eventuelt citron eller honning

Noter

  Hjemmelavet myntete – en sund og aromatisk te

  Mynte te er en lækker og aromatisk drik, der har været elsket af mennesker i århundreder. Te lavet med mynte blade er kendt for sin friske smag og gode egenskaber for kroppen.

  Mynte te er lavet ved at blande tørrede eller friske mynte blade med varmt vand og lade det trække i et par minutter. Denne te kan drikkes varm eller kold og smager fantastisk begge dele. En af grundene til, at mynte te smager så godt, er på grund af de æteriske olier i myntebladene, som giver teen en forfriskende smag og duft.

  Udover den lækre smag har mynte te også flere sundhedsmæssige fordele. En af de største fordele ved mynte te er dens evne til at lindre fordøjelsesproblemer. Mynte er kendt for at have en beroligende effekt på mave-tarmkanalen og kan hjælpe med at lindre symptomer på kvalme, opkastning og mavesmerter. Det kan også hjælpe med at reducere gas og oppustethed.

  Ingredienser til myntete

  Jeg elsker mynte-planten. Den er perfekt til køkkenet, til f.eks. at lave denne lækre myntete, men den kan også bruges i kager, desserter, pesto eller til det mellemøstlige og asiatiske køkken. Mynteplanten er let at plante i haven eller i vindueskarmen, og den kræver ikke meget vedligehold eller kærlighed. Lær hvordan du dyrker din egen mynte til myntete her.

  Similar Posts

  Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *