Bagt græskar – hasselback hokkaido græskar
Hasselback hokkaido græskar smager bare lækkert. Bagt græskar er en skøn efterårsret, som kan serveres sammen med salater, brød og supper, eller spises som en sund frokost.
Ved at skære græskarret i tynde skiver får du en super lækker tekstur på dit græskar. Ydersiden bliver sprød og karamelliseret, mens indersiden forbliver blød og saftig.
For at lave hasselback hokkaido græskar skal du bruge:
- Hokkaido græskar, smør eller olivenolie, hvidløg, friske krydderurter (f.eks. timian eller rosmarin), salt og peber
Prøv også hasselback kartofler eller hasselback butternut squash
Bagt græskar – hasselback hokkaido græskar
Antal
4
personerArbejdstid
10
minutesTid i alt
1
hourIngredienser
1 stort Hokkaido græskar
4 spsk smør eller olivenolie
2 fed hvidløg, finthakket
1 spsk frisk timian eller rosmarin, finthakket
Salt og peber
Vejledning
- Skyl hokkaido græskarret. Du behøver ikke at skrælle det, da skallen bliver blød og spiselig under bagning.
- Skær græskarret halvt over og fjern kernerne med en ske.
- Placer græskarret med skærefladen nedad på et skærebræt. Skær tynde skiver hele vejen langs græskarret, men pas på ikke at skære helt igennem.
- Smelt smørret i en lille gryde eller mikroovn, eller brug olivenolie, hvis du foretrækker det. Tilsæt finthakket hvidløg og friske krydderurter til smørret eller olien. Krydr med salt og peber.
- Placer græskarret på en bageplade med bagepapir. 9. Brug en pensel til at påføre smør- eller olieblandingen over hele græskarret, og sørg for at få noget ned i skiverne.
- Dæk græskarret løst med aluminiumsfolie og bag i ovnen i ca. 30 minutter ved 180°C. Fjern folien og bag yderligere 20-30 minutter, eller indtil græskarret er mørt og kanterne er gyldne og sprøde.