Varm chokolade
Hjemmelavet varm chokolade er bare det lækreste på en kold efterårs- eller vinterdag eller som tilbehør til fødselsdagsboller. Den har en skøn og intens chokoladesmag. Server den varme chokolade med masser af fløde eller små skumfiduser til.
Den lækre varme drik er nem at lave, og skal mest stå og simre på lav varme. Hjemmelavet varm chokolade laves af chokolade, kakao, sukker, mælk og fløde. Benyt gerne en rigtig god chokolade, som giver en god smag til kakaoen. Din chokolade skal gerne være minimum 70%.
På jagt efter noget lækkert at drikke? Prøv også matcha latte eller dalgona kaffe.
Varm chokolade
4
personer20
minutesIngredienser
100 g mørk chokolade (mindst 70% kakao)
2 spsk usødet kakaopulver
4 spsk sukker
1 liter mælk (gerne sødmælk)
1 dl fløde
1 tsk vaniljeekstrakt
En knivspids salt
Flødeskum eller små skumfiduser til servering (valgfrit)
Vejledning
- Hak den mørke chokolade i små stykker, så den smelter nemmere.
- Varm mælken langsomt op over medium varme i en mellemstor gryde. Tilsæt fløden, og rør jævnligt for at undgå, at mælken brænder på.
- Når mælken er varm (men ikke kogende), tilsættes kakaopulver og sukker. Pisk grundigt, indtil kakaoen og sukkeret er opløst.
- Tilsæt den hakkede chokolade til mælken, og fortsæt med at piske, indtil chokoladen er smeltet og blandingen er ensartet.
- Tilsæt vaniljeekstrakt og en knivspids salt. Rør godt rundt for at blande alle ingredienserne. Smag til, og juster sødmen med mere sukker, hvis det er nødvendigt.
- Hæld den varme chokolade i kopper, og top med flødeskum eller små skumfiduser.