Ranch dressing
Denne ranch dressing er bare så lækker med en cremet tekstur og skønne smag af krydderurter. Den er perfekt til salater, sandwiches, wraps, pita, bagte kartofler og som dip til grøntsagsstænger.
Prøv den f.eks. til græsk orzo salat eller græsk salat.
Hvis du har besøgt USA, så har du formentligt allerede smagt den lækre ranch dressing, som spises til masser af retter.
Du kan godt variere urterne i dressingen alt efter hvad dressingen skal spises til og hvilke urter du lige har. Jeg bruger typisk dild, purløg og persille. Men du kan sagtens undlade nogle af dem, eller tilføje nogle andre.
Den kan opbevares i en lufttæt beholder i køleskabet i op til en uge.
Prøv også Haydari – tyrkisk dip med feta og bagt peberfrugt eller Harissa
Ranch dressing
4
personer5
minutes35
minutesIngredienser
1 dl mayonnaise
1,5 dl creme fraiche
0,5 dl kærnemælk (juster mængden efter ønsket konsistens)
1 spsk hvidvinseddike eller citronsaft
1/2 tsk hvidløgspulver
1/2 tsk løgpulver
1 spsk frisk dild, finthakket
1 spsk frisk persille, finthakket
1 spsk frisk purløg, finthakket
Salt og friskkværnet peber
Vejledning
- Vask og finhak den friske dild, persille og purløg. Sæt dem til side.
- Bland mayonnaise og creme fraiche i en skål.
- Tilsæt kærnemælk og hvidvinseddike eller citronsaft til blandingen. Rør godt indtil konsistensen er jævn og glat. Hvis du ønsker en tyndere dressing, kan du tilføje mere kærnemælk.
- Tilsæt hvidløgspulver, løgpulver, og de finthakkede friske urter til blandingen. Rør indtil alle ingredienser er godt blandet.
- Smag til med salt og peber.
- Dæk skålen til og lad dressingen hvile i køleskabet i mindst 30 minutter før servering for at smagen kan udvikle sig.
One Comment