cremet trøffelpasta
| |

Cremet trøffelpasta

Jeg elsker trøffel! Og den her trøffelpasta vil med garanti vække glæde hos alle andre trøffel-elskere. Den er cremet, og har en dyb smag af trøffel. 

Der er få ingredienser i retten, og derfor er det en god ide at bruge nogle ingredienser af høj kvalitet. Det gør virkelig en kæmpe forskel for retten. Brug en frisk pasta, som f.eks. fettuccine, tagliatelle eller linguine. 

Jeg plejer både at bruge frisk trøffel og trøffelolie for virkelig at få smagen og aromaen af trøffel ind i retten. Brug en god trøffelolie med hvide trøfler. 

Med et godt glas rødvin til vil den hjemmelavede trøffelpasta med garanti sende dig ned til skønne Italien.

På jagt efter den perfekte pastaret? Prøv også pasta e fagioli eller pasta al forno.

Cremet trøffelpasta

Antal

4

personer
Tid

30

minutes

Ingredienser

  • 500 g frisk pasta (fettuccine, tagliatelle eller linguine)

  • 200 g parmesan, revet

  • 75 g. smør

  • 6 æggeblommer

  • 2 spsk trøffelolie

  • 1 frisk trøffel, revet

  • 2,5 dl pastavand

  • Salt og sort friskkværnet peber

Vejledning

  • Kog den friske pasta efter anvisningerne på pakken, men tag den af 1-2 minutter inden den er al dente. Dræn pastaen, men gem 2,5 dl af kogevandet. Pastaen tilberedes yderligere på panden, så det er vigtigt, at den ikke får for meget. 
  •  Find en stor pande og smelt smørret ved middelvarme. 
  • Vend pastaen rundt i det smeltede smør på panden og tilsæt 1,5 dl af pastavandet. 
  • Tilsæt parmesanosten og æggeblommerne, og rør det rundt i pastaen. Pastasaucen skal tykne, men den skal ikke koge. Hvis saucen er for tyk, kan du tilsætte lidt mere af det gemte kogevand fra pastaen for at fortynde den og skabe en lækker, cremet konsistens.
  • Riv trøflen, og gem de store stykker til at komme på toppen af pastaretten, mens de mindre stykker røres rundt i pastaretten. 
  • Smag pastaen til med trøffelolie, en smule salt og friskkværnet peber. Tilsæt ikke for meget salt til retten, da parmesanen også har en salt smag. 
  • Server din hjemmelavede trøffelpasta med store flager af frisk trøffel.

Hvor stammer trøffelpasta fra?

Som så mange andre lækre pastaklassikere er denne lækre trøffelpasta fra Italien. I Italien er trøfler en eftertragtet ingrediens, som nydes i små mængder med gode råvarer. Italienerne er kendt for deres lange kærlighed til lækker pasta, og kombinationen af den lækreste, friske pasta med trøffel har givet denne fantastiske ret.

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *