Pasta e fagioli – Italiensk onepot pasta med bønner
Mums, hjemmelavet pasta e fagioli er lækker, smagfuld italiensk comfort-food! Det er en klassisk italiensk ret, der betyder “pasta og bønner”. Pasta e fagioli er en blanding mellem en suppe og en stuvning, der er lavet af pasta, bønner og krydderier. Retten minder om en god onepot.
Pasta-retten er en populær ret i Italien, især i de kolde vintermåneder, og den kan spises som en forret eller som en hovedret. Suppen kan serveres med et stykke brød eller en salat til. Prøv f.eks. med hjemmebagt foccacia med rosmarin til.
Pasta e fagioli – Italiensk onepot pasta med bønner
4
personer15
minutes35
minutesIngredienser
1 løg, hakket
2 bladselleri, hakket
2 gulerødder, skrællet og hakket
3 fed hvidløg, hakket
3 laurbærblade
1 tsk. tørret oregano
1 tsk. tørret basilikum
1 dåse hakkede tomater
8 dl grøntsagsbouillon
500 g hvide bønner, kogte
200g pasta (f.eks. ditalini eller små skruer)
Salt og friskkværnet peber
Olie til stegning
Parmesanost til servering
Vejledning
- Hak løg, hvidløg, bladselleri og gulerødder fint. Svits det i en stor gryde med lidt olie i et par minutter til det er mørt.
- Tilsæt hakkede tomater, grøntsagsbouillon, laurbærblade, oregano og basilikum, og lad det simre i 10 minutter. Smag til med salt og peber.
- Tag nu ⅓ af suppen op, uden laurbærblade, og kom det i en blender. Tilsæt 250 g af de kogte hvide bønner og blend det til en lind masse. Hæld massen tilbage i suppen, og kom nu også de resterende 250 g kogte bønner og pastaen i suppen, så pastaen kan koge i suppen.
- Lad nu suppen simre i 8-10 minutter, mens pastaen tilberedes til den er al dente. Hvis suppen er for tyk, så tilsæt lidt vand eller mere bouillon for at få den rette konsistens.
- Smag suppen til med salt og peber. Server suppen varm med friskhakket basilikum og et drys af parmesanost på toppen.
Elsker du det italienske køkken? Prøv også ribollita – en toscansk brødsuppe.
Pasta-retten er lavet af ingredienser som bønner, tomater, løg, gulerødder og selleri, samt pasta og krydderier som oregano og basilikum.
Den autentiske, italiensk opskrift er med hvide bønner, men du kan sagtens benytte røde kidneybbønner. Derudover er den oprindelige version med små pastaer, som minder om suppehorn, men du kan sagtens benytte den type pasta, som du bedst kan lide eller som du allerede har i køkkenskuffen.
2 Comments