tortilla chips
| |

Tortilla chips

Tortilla chips er en klassiker fra det mexicanske køkken, og helt uundværligt, når du skal have mexicansk aftensmad. 

Disse sprøde, salte chips er perfekte til at dyppe i salsa, guacamole, eller queso, og de er også uundværlige som base i nachos. 

De lækre salte chips er lette at lave selv, og resultatet er super lækkert. Og så kan du tilsætte krydderier, for at tilpasse dem efter dine ønsker. Prøv f.eks. med paprika, chili eller hvidløgspulver. 

De mest autentiske tortilla chips laves af majstortillas, som enten kan købes færdige eller laves fra bunden. For at lave tortilla chips, skæres majstortillas i trekanter og frituresteges, bages eller luftsteges, indtil de er gyldne og sprøde. Selvom den mest basale version kun kræver majstortillas, olie og salt, kan du tilføje forskellige krydderier eller ost for at eksperimentere med smagene.

Vild med det mexicanske køkken? Så prøv også sort bønnesuppe eller huevos rancheros

Tortilla chips

Antal

4

personer
Tid

15

minutes

Ingredienser

  • 8 majstortillas (eller flere afhængig af hvor mange chips du ønsker)

  • Olie til friture (fx solsikkeolie eller rapsolie)

  • Salt

  • Valgfrit: Krydderier som paprika, chili, hvidløgspulver eller ostepulver

Vejledning

  • Skær dine tortillas ud i små trekanter.
  • Varm olie op i en stor gryde eller frituregryde til ca. 180°C. Olien skal være varm nok til at chipsene bobler og bliver sprøde, men uden at de brænder på.
  • Læg et par tortillas-trekanter ad gangen i den varme olie. Sørg for, at de ikke overlapper hinanden, så de steger jævnt.
  • Steg hver portion i 2-3 minutter, eller indtil de er gyldne og sprøde.
  • Brug en hulske til at tage chipsene op, og lad dem dryppe af på køkkenrulle for at fjerne overskydende olie.
  • Mens chipsene stadig er varme, drysser du salt over dem. Hvis du vil eksperimentere med andre smage, kan du også tilføje krydderier som paprika, chili eller hvidløgspulver.
  • Lad chipsene køle lidt af, inden de serveres, så de bliver ekstra sprøde. Server med din foretrukne dip, eller brug dem som base til nachos.

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *