Tzatziki - hvidsløgsdip
| | | |

Tzatziki

Tzatziki smager bare himmelsk. Den fede, cremede dip med hvidløgssmag er især udbredt i Balkan og i Mellemøsten, hvor det benyttes til alt fra i gyros, i salater og som dyppelse til brød og grøntsager.

Jeg elsker især tzatziki på en sommeraften til masser af grillede grøntsager. Det kan dog også sagtens bruges som dip til grøntsagsstænger og i sandwiches eller til falafler og fladbrød.

Denne opskrift er på en klassisk tzatziki, som består af yoghurt, agurk, hvidløg og salt.

Hvis du har friske krydderurter i haven eller i vindueskarmen kan du sagtens justere smagen af din tzatziki ved at smide masser af friske, finthakkede krydderurter i. Du kan f.eks. eksperimentere med mynte, dild eller persille. Hvis du ikke ønsker en for intens hvidløgssmag kan du desuden prøve at benytte hvidløgspulver. Ved at benyte hvidløgspulver intensiveres hvidløgen heller ikke, når dippen står på køl og trækker.

Dippen kan typisk holde sig i 3 dage i en tætlukket beholder på køl.

På jagt efter god dip? Prøv også baba ganoush – auberginedip eller muhammara – mellemøstlig peberfrugtdip

Tzatziki

Antal

4

personer
Arbejdstid

20

minutes
Tid i alt

2

hours 

Ingredienser

  • 1 agurk

  • 2 dl yoghurt naturel

  • 1 fed hvidløg

  • 1 tsk olivenolie

  • 1 tsk citronsaft

  • Salt og peber efter smag

Vejledning

  • Start med at skræl agurken og skær den i små terninger. Tilsæt agurkestykkerne i en sigte og drys med lidt salt. Lad agurken trække i et par minutter, inden du presser den godt for at få væsken ud.
  • Hak hvidløg fint. Tilsæt yoghurt, hvidløg, olivenolie, citronsaft, salt og peber i en skål. Rør det hele godt sammen.
  • Tilsæt agurkestykkerne i yoghurtblandingen, og rør det hele godt sammen igen.
  • Lad tzatziki’en trække i køleskabet i et par timer, så smagen kan udvikle sig.
  • Server tzatziki’en som dip til grøntsager, på sandwich eller som tilbehør til græsk mad.

Tzatziki – den bedste dip til grillmad

Tzatziki er en græsk dip, der er kendt for sin friske smag og cremede konsistens. Den er lavet med yoghurt, agurk, hvidløg og olivenolie og er en alsidig dip, der kan bruges til at krydre alt fra kød og fisk til grøntsager og brød.

Dippen er ofte serveret som en sideret eller som en topping til græske retter som gyros eller souvlaki, men den kan også bruges som en sund erstatning for mayonnaise eller ketchup.

Tzatziki er også genialt at lave, hvis du enten har noget fed græsk yoghurt eller agurk, som er ved at nærme sig sidste holdbarhed. På den måde kan du få brugt maden du har i dit køleskab, så det ikke ender i skraldespanden.

Tzatziki har en frisk og cremet smag, der er balanceret med den pikante smag af hvidløg og citrus. Agurken i dippen tilføjer også en dejlig knasende konsistens og en let sød smag. Græsk yoghurt er en kilde til protein, hvilket gør tzatziki til en sund og nærende dip. Olivenolie, som også er en vigtig ingrediens i dippen, indeholder hjerte-sunde fedtstoffer og antioxidanter, der har positive sundhedsmæssige fordele.

Pynt med frisk mynte eller dild inden servering. Tzatziki kan serveres som en sideret eller som en dip til grøntsager, brød eller kødretter.

Similar Posts

4 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *