Tomatvinaigrette
Denne Tomatvinaigrette er den perfekte ledsager til dine salater. Det er en lækker vinaigrette med friske urter og lækre, solmodne tomater.
Tomatvinaigrette er perfekt til salater, grillmad, brød og pastaretter. Den kan også benyttes som marinade til grillede grøntsager.
Den laves af friske tomater, jomfruolivenolie, rødvinseddike, hvidløg, dijon sennep, honning, friske urter og salt og peber. Det giver den perfekte balance mellem syre og sødme.
Er du på jagt efter en god dip? Prøv også romesco sauce eller rødbede tzatziki
Tomatvinaigrette
4
personer10
minutesIngredienser
2 store modne tomater, hakket
1,2 dl ekstra jomfruolivenolie
1 spsk rødvinseddike eller hvidvinseddike
1 fed hvidløg, finthakket
1 tsk Dijon sennep
1 tsk honning eller sukker
En håndfuld friske urter (basilikum eller persille), hakket
Salt og friskkværnet sort peber
Vejledning
- Hak tomaterne fint og læg dem i en skål. Fjern kernerne, hvis du foretrækker en glattere konsistens.
- Tilsæt de hakkede tomater, olivenolie, finthakket hvidløg, Dijon sennep, honning eller sukker, og rødvinseddike til en minihakker eller blender. Blend indtil blandingen er glat og ensartet.
- Hæld vinaigretten i en skål og rør de hakkede friske urter i. Smag til med salt og friskkværnet sort peber. Juster smagene efter behov, tilsæt mere eddike for syrlighed eller mere honning for sødme.
- Dæk skålen og lad vinaigretten hvile i køleskabet i mindst 30 minutter før servering. Dette giver tid til, at smagene kan udvikle sig og blande sig ordentligt.