tomatrisotto
|

Tomatrisotto

Tomatrisotto er en smagfuld, lækker italiensk ret, der er både nem at lave og fyldt med smag af solmodne tomater, timian og parmesan. Risottoen består af en blød og cremet blanding af ris, tomater og krydderier, og den er en af de mest populære retter i den italienske køkken.

Tomatrisotto stammer fra det nordlige Italien og er en af de mest populære retter i den italienske køkken. Retten er blevet en fast del af den italienske kultur og er nu kendt verden over.

Tomatrisotto smager godt, fordi den kombinerer den cremede tekstur af risotto med den søde smag af friske tomater. Risottoen er også tilsat en række krydderier, der giver den et lille pift og gør den ekstra smagfuld.

Tomatrisottoen tager dig med til sydens sol med alle dens lækre ingredienser. Den indeholder en blanding af ris, friske tomater, løg, hvidvin, bouillon, revet ost og krydderier som fx basilikum og timian.

Server friskbagt foccacia med rosmarin til.

Elsker du risoot? Prøv risotto med svampe eller risotto med asparges.

Tomatrisotto

Antal

4

personer
Arbejdstid

30

minutes
Tid i alt

30

minutes

Ingredienser

  • 400 g risotto ris

  • 2 løg, finthakket

  • 4 fed hvidløg, hakket

  • 2 spsk tomatpure

  • 1 dåse hakkede tomater

  • 2 dl hvidvin, gerne tør

  • 6 dl grøntsagsbouillon

  • 150 g parmesan, revet

  • 2 tsk tørret basilikum

  • 6-8 stængler frisk timian

  • Olie til stegning, gerne smagfuld olivenolie

  • Salt og peber

  • Topping: revet parmesan og frisk timian

Vejledning

  • Svits løg og hvidløg ved middelvarme i en gryde eller sauterpande i en god, smagfuld olivenolie. 
  • Tilsæt risotto risene og svits i yderligere 2-4 minutter. Rør godt rundt undervejs. 
  • Tilsæt tomatpure, og rør i 1-2 minutter.
  • Tilsæt hvidvin, tørret basilikum og  frisk timian og rør sammen. 
  • Tilsæt lidt bouillon og hakkede tomater ad gangen, og lad risottorisene absorbere væsken. Tilsæt så lidt mere bouillon og hakkede tomater, og fortsæt sådan. Dine risottoris må aldrig tørre ud, men skal heller aldrig ligge i en stor sø af bouillon. Lad retten simre i 20 minutter, indtil risottorisene er møre.
  • Tilsæt parmesan og rør rundt, så retten får en dejlig, cremet konsistens. Gem lidt parmesan til topping.
  • Smag til med salt og peber, og server med friskrevet parmesan og frisk timian på toppen. 

Similar Posts

3 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *