butter tofu - paneer butter masala
| |

Tofu tikka masala

Jeg elsker bare det indiske køkken – og den her ret er en af grundene. Tofu tikka masala er en vegetarisk udgave af den klassiske chicken tikka masala. Kyllingen erstattet af tofu for at lave det til en vegetarisk version. Den tomatbaserede klassiske sovs tilsættes tofuen for at skabe den karakteristiske smag.

Tofu tikka masala er skøn og velsmagende ret, som er fyldt med krydderier, som vi kender det fra det indiske køkken. 

Den bløde tofu er i en krydret tomatsauce, som har en fed konsistens. Server den lækre ret med ris, sprødt fladbrød eller naanbrød og friske koriander.

Hjemmelavet tofu tikka masala består primært af tofu, der skæres i terninger og tilberedes i en skøn sauce lavet af tomater, fløde og en blanding af lækre krydderier. Den fyldige smag og cremetheden opnås ved at tilføje smør eller ghee (klaret smør) i retten. Krydderiblandingen kan variere, men inkluderer typisk garam masala, ingefær, hvidløg og koriander.

Retten er skøn og varm, og er perfekt på en efterårsdag eller kold vinterdag.

Vild med det indiske køkken? Prøv også aloo gobi eller chana masala

Vegetarisk tofu tikka masala

Antal

4

personer
Tid

30

minutes

Ingredienser

  • 400 g fast tofu, skåret i terninger

  • 2 spsk olie til stegning

  • 2 spsk smør eller ghee

  • 1 løg, finthakket

  • 3 fed hvidløg, finthakket

  • 1 tomat, hakket

  • 2 tsk ingefær, revet

  • 2 tsk garam masala

  • 1 tsk spidskommen

  • 1/2 tsk korianderpulver

  • 1/2 tsk rød chilipulver (justér efter smag)

  • 1 dåse kokosmælk

  • 1 dåse tomatpuré

  • Salt og friskkværnet peber

  • Frisk koriander til pynt

Vejledning

  • Opvarm olien i en pande og steg tofu-terningerne, indtil de er gyldne på alle sider. Fjern dem fra panden og læg dem til side.
  •  I samme pande smeltes smør eller ghee. Tilsæt løg og steg dem indtil de er bløde og gyldne.
  • Tilsæt hvidløg og ingefær og steg i et minut indtil de er duftende.
  • Tilsæt tomat og krydderier (garam masala, spidskommen, korianderpulver og rød chili pulver). Steg i yderligere 2-3 minutter.
  • Tilsæt kokosmælk og tomatpuré. Rør godt og lad det simre i et par minutter, indtil sovsen tykner.
  • Tilsæt tofu-terningerne i sovsen og kog i yderligere 5-7 minutter indtil tofuen er gennemvarmet.
  • Smag til med salt, og justér krydderierne efter smag.
  • Pynt retten med frisk koriander og server butter tofu varm med ris eller naanbrød.

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *