Teriyaki sauce
Mums – teriyaki sauce er en lækker asiatisk sauce, som de fleste madelskere vil holde af. Den har den lækreste balance mellem sødme og umami, og er en smagsgiver, som benyttes i mange asiatiske retter.
Det er en alsidig sauce, som kan bruges i mange retter, så som wok, bao, fried rice, stegt tofu, salater, grøntsager og til grillet kød.
Saucen kan holde sig på køl i et par uger, så du kan sagtens lave en god stor portion, som du kan benytte til både frokost og aftensmad.
Vild med saucer og dipper? Prøv også feta dip eller barbeque sauce
Teriyaki sauce
4
servings30
minutes40
minutes300
kcalIngredienser
2 dl vand
4 spsk. brun farin
0,5 dl soya
2 spsk honning
2 fed hvidløg, finthakket
20 g. frisk ingefær, fintrevet eller 0,5 tsk. stødt ingefær
1,5 spsk maizena (opløses i 2 spsk. koldt vand)
Vejledning
- Kombiner alle ingredienser, foruden maizena, i en lille kasserolle.
- Varm blandingen op ved middelvarme i 5-8 minutter, rør konstant, indtil sukkeret er opløst og saucen begynder at koge.
- Rør maizenaen op i koldt vand, og tilsæt blandingen til gryden.
- Reducer varmen og lad saucen simre i ca. 2 minutter, indtil den tykner og får en glasagtig konsistens.
- Lad saucen køle af, og opbevar den i en tætlukket beholder i køleskabet.
Hvor stammer teriyaki sauce fra?
Teriyaki sauce stammer fra Japan og er blevet populær som en smagsfuld marinade til wok, ris, kød og grøntsager. “Teri” betyder glans eller glasur som beskriver saucens flotte glatte overflade, mens “yaki” betyder grillet eller stegt på japansk. Teriyaki saucen blev traditionelt brugt til at glasere fisk, men er nu blevet en integreret del af det japanske køkken og er også blevet populær i mange andre dele af verden pga. dens lækre smag og fordi den er så let at lave.