tærtedej - nem base til tærte
|

Tærtedej – Den perfekte grundopskrift

Tærtedej til en hjemmelavet tærte er både hurtigt og nemt at lave selv. Her får du en simpel opskrift, som kræver få ingredienser, og som kan bruges som base til masser af forskellige madtærter. 

Jeg laver ofte madtærter, når jeg skal rydde ud i køleskabet, da det er en god ret, hvor mange forskellige ingredienser fra grøntsagsskuffen kan mikses sammen. Det er derfor en god ret til at minimere sit madspild. Jeg elsker at bruge broccoli, spinat, porre, champignon, peber og feta – men næsten alt kan bruges i en madtærte. 

Tærtedejen bliver sprød og let saltet. Denne tærtedej er til en almindelig tærteform med en diameter på 24 cm. 

Du kan evt erstatte noget af hvedemelet med fuldkornsmel, for at få en grovere bund. Så vil du typisk skulle tilsætte en smule mere vand. 

Ubagt tærtedej kan holde sig på køl i 3 dage. Tærtedej kan også fryses.

Tærtedej – Den perfekte grundopskrift

Antal

4

personer
Arbejdstid

15

minutes
Cooking time

45

minutes

Ingredienser

  • 225 g hvedemel

  • 125 g smør, koldt

  • 3 spsk vand

  • 1 tsk salt

Vejledning

  • Tag en skål og tilsæt mel og smuldr smørret ud i melet
  • Tilsæt vand og salt, og saml dejen, så den hænger godt sammen og er ensartet. Tril den til en kugle og læg den tilbage i skålen og stil den på køl i 20-30 minutter
  • Tag dejen ud og rul den til en stor cirkel, så den passer til din tærteform. Tryk den ud i din smurte form.
  • Prik et par huller i dejen med en gaffel. Det forhindrer at dejen buler op under bagning.  Forbag dejen i en forvarmet ovn 10 minutter ved 175 grader. 
  • Herefter er tærten klar til at blive proppet med dit yndlings fyld. Tærten skal herefter bages færdig i ca. 30 minutter ved 200 grader. 

Similar Posts

One Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.