Hjemmelavet syltet rødkål – perfekt til julen
Ummm, hjemmelavet syltet rødkål smager bare skønt, og bringer julestemningen ind i alle hjem.
Syltet rødkål er et traditionelt tilbehør til julemaden – både på det store, klassiske julebord d. 24. december, men også til diverse julefrokoster. Det er en simpel, men lækker måde at tilføje noget syrligt og sprødt til julemiddagen. Derudover pynter det med sin flotte, intense farve.
Hjemmelavet syltet rødkål til jul smager godt på grund af dets kombination af søde og syrlige smag. Det er en fantastisk måde at balancere den ellers fede og tunge julemad. Desuden har syltet rødkål en sprød tekstur, der giver noget ekstra tekstur til retten.
Hjemmelavet syltet rødkål kan spises som tilbehør til alle slags kød, såsom and, flæskesteg, kalkun, frikadeller eller medister. Det kan også bruges som en topping til sandwiches eller hotdogs.
Hjemmelavet syltet rødkål til jul er både hurtigt og let at lave selv, og indeholder kun et par enkle ingredienser, som inkluderer rødkål, sukker, eddike, salt og krydderier såsom nelliker og kanel.
Kålen kan sagtens laves nogle dage i forvejen og blot opbevares på køl i patentglas. Opvarm lot kålen i en gryde i 5 minutters tid inden servering.
Hjemmelavet syltet rødkål – perfekt til julen
4
personer25
minutes40
minutesIngredienser
1 lille rødkålshoved, fintsnittet
2 kanelstænger
1 stjerneanis
3 hele nelliker
1 dl koncentreret solbærsaft
1 dl eddike
1 dl sukker
Smør til stegning
Vejledning
- Vask og finthak rødkålen i strimler eller stykker på ca. 0,5 cm.
- Opvarm en stor gryde med smør, og tilsæt kanelstænger, stjerneanis, nelliker og den snittede rødkål. Steg kålen i 5 minutter til det begynder at falde sammen.
- Tilsæt solbærsaft, eddike og sukker, og lad kålen simre i 20 minutters tid ved lav varme. Rør gerne i kålen et par gange undervejs.
- Smag rødkålen til med salt, peber og evt. mere sukker og eddike. Kålen skal være en perfekt balance mellem surt og sødt.
- Tag de hele krydderier op af gryden og kasser dem, og server kålen lun.
2 Comments