svampetærte
| |

Svampetærte

Mums, jeg elsker en god svampetærte med en skøn blanding af forskellige svampe, masser af god ost og en sprød bund. 

Tærten har den skønneste umami-smag, og er en rigtig efterårsklassiker. Jeg benytter typisk kantareller, østershatte eller shiitake svampe, men du kan også sagtens benytte karl-john, portobello eller champignoner. Hvis du er en rigtig svampe-entusiast kan du måske være så heldig, at finde nogle af dem i skoven.

Svampetærte kan holde sig på køl i ca. 3-4 dage. Tærten kan desuden også fryses. Du kan derfor med fordel lave en ekstra stor portion, og fryse tærte ned i små stykker, så du altid kan tage et stykke tærte op til frokost eller til en madpakke. 

På jagt efter en god tærte? Prøv også spinattærte med feta. 

Svampetærte

Antal

4

personer
Arbejdstid

30

minutes
Tid i alt

1

hour 

Ingredienser

  • Tærtebund
  • 200 g hvedemel

  • 100 g smør (koldt og i små tern)

  • En knivspids salt

  • 3-4 spsk koldt vand

  • Tærtefyldet
  • 350 g friske svampe (f.eks. champignoner eller shiitake), skåret i skiver

  • 1 løg, finthakket

  • 2 fed hvidløg, presset

  • 200 g revet ost (f.eks. cheddar eller gruyère)

  • 200 ml fløde

  • 3 store æg

  • Frisk timian (til pynt)

  • Salt og friskkværnet peber

Vejledning

  • Tærtedej
  • Bland hvedemel og en knivspids salt i en skål. Tilføj de kolde smørtern og smuldr smørret i melet.
  • Tilsæt koldt vand, en spiseskefuld ad gangen, og ælt dejen sammen indtil den samler sig. Form dejen til en flad cirkel, indpak den i plastfolie og lad den hvile i køleskabet i mindst 30 minutter.
  • Tærtefyld
  • Forvarm ovnen til 180°C og smør en tærteform.
  • Rul dejen ud på et meldrysset bord til en cirkel, der passer til tærteformen. Kom dejen i tærteformen og tryk den let langs kanterne. Skær overskydende dej af.
  • Sautér løg og hvidløg i lidt smør eller olie i en pande til de er bløde og gyldne. Tilsæt svampe og steg til de er bløde og overskydende væske er fordampet. Krydr med salt og peber.
  • Fordel svampeblandingen i tærtebunden og drys revet ost over.
  • Pisk fløde og æg sammen i en skål, . Krydr med salt og peber efter smag. Hæld blandingen over svampe og ost.
  •  Bag tærten i den forvarmede ovn i ca. 25-30 minutter til fyldet er sat og overfladen er gylden.
  • Pynt tærten med frisk timian inden servering.

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *