baeredygtig-forbruger-blog-roedbeder-rodfrugtchips
Opskrifter

Sprøde rodfrugtchips af gamle rodfrugter

Med denne opskrift kan du nemt og hurtigt trylle dine gamle rodfrugter om til lækre, sprøde og gyldne rodfrugtchips. Det er en god måde at benytte rodfrugter på, som ellers nærmer sig sidste anvendelsesdato. Det er derfor en god måde, at formindske dit madspild på. Og du kan benytte et stort udvalg af rodfrugter – faktisk alt fra persillerødder, pastinakker, rødbeder, gulerødder til kartofler. 

Rodfrugtchips er en rigtig lækker snack i sig selv. Men de kan også bruges som tilbehør til en salat. Og så smager de bare rigtig godt.

Sprøde rodfrugtchips af gamle rodfrugter

Recipe by GrongronCourse: SnacksDifficulty: Let
Arbejdstid

10

minutes
Tid i alt

20

minutes

Ingredienser

  • Gamle rodfrugter
    F.eks. kartofler, persillerødder, gulerødder, pastinakker og rødbeder

  • Olivenolie

  • Flagesalt

Vejledning

  • Skær dine rodfrugter i helt tynde skiver. Brug gerne et mandolinjern for at skære helt tynde skiver med en ensartet tykkelse.
  • Kom alle dine rodfrugtskiver i en skål og vend dem i olivenolie (eller en anden type olie).
  • Læg alle skiverne på en bageplade. De må helst ikke overlappe hinanden, da de så ikke bliver helt sprøde. Bag hellere flere bageplader end at lægge dem oven i hinanden.
  • Bag dine rodfrugtchips i ca. 8-10 minutter i en forvarmet ovn på 200 grader. Her skal du også selv vurdere, hvor afbagte dine chips skal være. Vi foretrækker at de er dejligt gyldne.
  • Tag chipsene ud af ovnen og lad dem køle af. 
  • Anret chipsene i en skål og drys med flagesalt. 

Lignende artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *