Sprøde rodfrugtchips
Med denne opskrift kan du nemt og hurtigt trylle dine gamle rodfrugter om til lækre, sprøde og gyldne rodfrugtchips. Det er en god måde at benytte rodfrugter på, som ellers nærmer sig sidste anvendelsesdato. Det er derfor en god måde, at formindske dit madspild på. Og du kan benytte et stort udvalg af rodfrugter – faktisk alt fra persillerødder, pastinakker, rødbeder, gulerødder til kartofler.
Rodfrugtchips er en rigtig lækker snack i sig selv. Men de kan også bruges som tilbehør til en salat. Og så smager de bare rigtig godt.
Sprøde rodfrugtchips af gamle rodfrugter
Arbejdstid
10
minutesTid i alt
20
minutesIngredienser
Rodfrugter- Du kan sagtens benytte rodfrugter, som nærmer sig sidste holdbarhed.
F.eks. kartofler, persillerødder, gulerødder, pastinakker og rødbederOlivenolie
Flagesalt
Vejledning
- Skær dine rodfrugter i helt tynde skiver. Brug gerne et mandolinjern for at skære helt tynde skiver med en ensartet tykkelse.
- Kom alle dine rodfrugtskiver i en skål og vend dem i olivenolie (eller en anden type olie).
- Læg alle skiverne på en bageplade. De må helst ikke overlappe hinanden, da de så ikke bliver helt sprøde. Bag hellere flere bageplader end at lægge dem oven i hinanden.
- Bag dine rodfrugtchips i ca. 8-10 minutter i en forvarmet ovn på 200 grader. Her skal du også selv vurdere, hvor afbagte dine chips skal være. Vi foretrækker at de er dejligt gyldne.
- Tag chipsene ud af ovnen og lad dem køle af.
- Anret chipsene i en skål og drys med flagesalt.
One Comment