Spinattærte med feta
| | | |

Spinattærte med feta

Spinat-feta tærte er en af mine go-to hverdagsretter. 

Spinattærte er en lækker og sund ret, som er perfekt til en aften i sofaen eller til at tage med på picnic. Denne tærte er fyldt med spinat, løg, hvidløg og ost, og den er omgivet af en sprød og dejlig tærtedej.

Her kan du finde en grundopskrift på en god, sprød tærtedej. Du kan også vælge den lette løsning, og købe en færdig tærtedej.

Serveres spinattærten varm, gerne sammen med en salat eller et stykke brød. Prøv f.eks. det her foccacia brød eller det her fladbrød. Den er også lækker at spise kold, så den er perfekt at have med på picnic eller i madpakken til frokost.

Spinattærte er en nem og lækker ret, som kan varieres på mange måder. Du kan fx tilføje skiver af champignon eller andre svampe, peber, kartoffel, sød kartoffel, eller en lille håndfuld rosiner, dadler eller tørrede abrikoser for at give tærten ekstra smag. Det er faktisk kun fantasien, som sætter grænser. Derfor elsker jeg også at lave tærte, når jeg skal have ryddet op i grøntssagsskuffen.

Uanset hvad du vælger at tilføje, er spinattærte en lækker og sund ret, som hele familien vil elske. Prøv den selv og se hvorfor!

Spinattærte med feta kan holde 3-4 dage på køl. Tærten er desuden også fryseegnet. Det betyder, at du sagtens kan lave en stor portion, og nemt tage et stykke tærte op, når du har lyst til det. Tø det enten op i køleskabet eller varm det blot kort i mikroovnen. 

Spinattærte med feta

Antal

4

personer
Arbejdstid

20

minutes
Tid i alt

50

minutes

Ingredienser

  • 200 g spinat

  • 4 store forårsløg

  • 2 løg

  • 150 g fetaost

  • 4 æg

  • 2 dl creme fraiche

  • 1 tsk. tørret oregano

  • Olie til stegning

  • Salt og peber

  • 1 tærtedej

Vejledning

  • Tænd ovnen på 180 grader C.
  • Skyl spinaten.
  • Hak forårsløgene og løgene.
  • Sauter løg, forårsløg og spinat i et par minutter til spinaten er faldet sammen. Tag gryden af varmen og lad spinaten køle af.
  • Pisk æggene og creme fraichen sammen i en skål. Og tilsæt herefter spinat, løg og forårsløg, fetaost i tern, oregano, salt og peber. Rør godt sammen.
  • Rul tærtedejen ud i en tærteform. Hæld spinatblandingen i tærteformen og glat overfladen med en grydeske.
  • Bag tærten i ovnen i 30 minutter til den er gylden og fast i midten.

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *