Spinatpesto
|

Spinatpesto

Spinatpesto er en lækker og smagfuld sauce, der oprindeligt stammer fra Italien. Det er en perfekt måde at tilføje et pift af smag til mange forskellige retter. Og det er nemt at lave.

Pesto er pesfekt til at dyppe brødet i – prøv f.eks. dette lækre foccaciabrød eller dette sprøde fladbrød.

Pesto er en alsidig sauce, der kan bruges på mange måder. Du kan for eksempel smøre den på brød, blande den i pasta, drysse den over grøntsager eller tilsætte den til salater. Du kan også tilsætte lidt pesto til grøntsager eller kartofler, inden du griller eller steger dem, for at give dem en ekstra smagfuld finish.

Prøv at lave din egen hjemmelavede pesto og opdag, hvor nemt og lækkert det er!

Elsker du også pesto? Prøv opskriften på klassisk pesto med basilikum her

Spinatpesto kan holde sig i en uges tid på køl i en tætlukket beolder. Den kan også fryses ned i en lufttæt beholder og tages op, når du har brug for den.

Spinatpesto

Antal

4

personer
Tid

10

minutes

Ingredienser

  • 2 håndfulde spinat

  • 30 g pinjekerner

  • 40 g parmesan, revet

  • 1 fed hvidløg

  • 1 dl olivenolie

  • Saft fra 0,5 citron

  • Salt og peber efter smag

Vejledning

  • Tilsæt pinjekerner, spinat, hvidløg, parmesanost og olivenolie til en blender, og blend det hele sammen igen.
  • Tilsæt mere olivenolie for en tyndere konsistens.
  • Smag til med citronsaft, salt og peber.
  • Server spinatpesto’en med pasta, på sandwich eller som tilbehør til anden mad.

Hjemmelavet pesto

Hjemmelavet pesto er hurtig og let at lave. Hvis du har krydderurter i haven eller i vindueskarmen er det perfekt at lave en pesto.

Pesto består typisk af basilikum, pinjekerner, hvidløg, parmesanost og olivenolie. Du kan også tilføje andre krydderier eller grøntsager, såsom spinat, grønne oliven, rucola eller hvidløgsknopper, for at tilpasse smagen efter din egen smag. Denne opskrift er med spinat, men du kan sagtens erstatte spinaten med en anden grøntsag.

For at lave pesto, skal du blot kombinere alle ingredienserne i en blender, minihakker eller foodprocessor, og blende dem til en ensartet masse. Du kan derefter tilsætte lidt ekstra olivenolie, hvis du vil have en blødere konsistens. Brug en gerne en god og smagfuld olivenolie af god kvalitet. Det er helt afgørende for smagen i din pesto. Pesto kan opbevares i køleskabet i op til en uge eller fryses ned og opbevares i måneder.

Similar Posts

4 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *