Spinatlasagne
|

Spinatlasagne

Spinatlasagne er en lækker version af den klassiske lasagne, men uden kød, og i stedet med spinat og en god cremet bechamelsauce. Spinaten sauteres med løg og hvidløg, og så lægges den i lag med bechamelsauce og lasagneplader,, som man kender det fra en almindelig lasagne. 

Du kan både benytte frisk spinat og spinat fra frost. 

Det er en simpel vegetarret, som let og hurtigt kan laves. Derfor er spinatlasagne også god til de travle hverdage. 

Ved servering kommes gerne lidt frisk basilikum på og rives lidt frisk ost over lasagnen. Benyt gerne en god smagfuld ost, som parmigiano-reggiano. 

Server gerne en let salat, såsom tomatsalat – caprese salat, og noget brød, såsom friskbagt baguette til din lasagne. 

Prøv også grøntsagslasagne eller pasta e fagioli – italiensk one pot pasta med bønner.

Spinatlasagne

Antal

4

personer
Arbejdstid

20

minutes
Tid i alt

50

minutes

Ingredienser

  • 1000 g spinat, hakket

  • 2 spsk olie

  • 2 løg, hakkede

  • 4 fed hvidløg, finthakkede

  • 7,5 dl mælk

  • 75 g smør

  • 5 spsk hvedemel

  • 1 tsk revet muskatnød

  • 100 g revet parmesanost

  • 250 g lasagneplader

  • Salt og peber

  • Topping: frisk basilikum og friskrevet parmigiano-reggiano ost

Vejledning

  • Forvarm ovnen til 180°C.
  • Skyl spinaten og hak den groft.
  • Varm en stor stegepande op over medium varme med olie. 
  • Tilsæt løg og hvidløg og steg indtil de er bløde og gennemsigtige.
  • Tilsæt den hakkede spinat og lad den falde sammen indtil den er blød og reduceret i volumen. Krydr med salt, peber og revet muskatnød. Sæt panden til side.
  • Forbered béchamelsaucen ved at smelte smørret i en gryde over medium varme. Tilsæt mel og rør godt indtil det danner en tyk pasta og der ikke er nogle klumper fra melet. Tilsæt gradvist mælken under omrøring indtil saucen bliver tyk og cremet. 
  • Rør spinatblandingen sammen med bechamelsaucen. Krydr med salt og peber.
  • I et smurt ovnfast fad lægges et lag béchamelsauce med spinat efterfulgt af lasagneplader. Gentag lagene, indtil alle ingredienserne er brugt op, og afslut med et lag béchamelsauce med spinat på toppen.
  • Drys revet parmesanost over det øverste lag.
  • Bag i ovnen i ca. 30 minutter indtil lasagnepladerne er møre og osten er gyldenbrun.
  • Lad spinatlasagnen hvile i et par minutter inden servering. Pynt med frisk basilikumblade og servér varm.

Similar Posts

One Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *