Sangria
|

Sangria

Sommeren er lig med sangria. Den lette frugtige smag er bare perfekt at nyde på terrassen på en solskinsdag. Den passer perfekt til tapas, grillede retter, salater og lette snacks. Den er også god til fester og sammenkomster, hvor den kan laves i en stor bowle. 

Den lækre spanske sommerdrik er nem at lave selv. Hjemmelavet sangria laves af rødvin, frisk frugt (som appelsiner, citroner, æbler og bær), appelsinjuice, honning, rom, og danskvand.

Lav en spansk sommeraften, og server sangia sammen med patatas bravas og Stegte padron peber – Pimiento de Padron

Den spanske sommerdrik har sine rødder i Spanien og Portugal, hvor den traditionelt blev lavet med lokale rødvine og frisk frugt. Navnet “sangria” kommer fra det spanske ord “sangre”, der betyder blod, en reference til drikkens dybe røde farve.

Sangria

Antal

4

personer
Arbejdstid

10

minutes
Tid i alt

2

hours 

10

minutes

Ingredienser

  • 1 flaske rødvin (750 ml, helst en tør eller halvtør)

  • 1 appelsin, skåret i skiver

  • 1 citron, skåret i skiver

  • 1 æble, skåret i tern

  • 2 dl friskpresset appelsinjuice

  • 2 spsk honning

  • 0,5 dl rom

  • 2,5 dl danskvand

  • Friske bær (jordbær, hindbær, blåbær) til pynt (kan udelades)

  • Isterninger

Vejledning

  • Skær appelsinen og citronen i tynde skiver og skær æblet i små tern.
  • Kom rødvin, appelsinjuice, honning, og rom i en stor kande. Rør rundt indtil honningen er opløst.
  • Tilsæt appelsiner, citroner og æbler til kanden. Hvis du har friske bær, kan disse også tilføjes nu for ekstra smag og farve.
  • Dæk kanden til og stil den i køleskabet i mindst 2 timer, gerne natten over. Dette giver smagene tid til at udvikle sig.
  • Tilsæt danskvand til kanden lige inden servering.

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *