Salsa verde
Salsa verde er en grøn sauce, der giver et smagsboost til dine retter. Den grønne sauce stammer fra det nordlige Italien og er blevet en populær tilføjelse til mange forskellige retter verden over. Saucen består af en blanding af krydderurter og krydderier, der sammen skaber en unik smagsoplevelse, og å ser saucen skøn med med sin flotte grønne farver.
Salsa verde kan laves på et utal af måder.
Nogle af de mest typiske ingredienser er dog persille, basilikum, dijon sennep, hvidløg, kapers, ansjosfilet, citron, eddike og olivenolie. Her får du dog en begetarisk udgave af salsa verde uden ansjosfilet.
Salsa verde smager fantastisk, fordi den er en harmonisk blanding af milde og krydrede smage.
Saucen kan bruges på mange forskellige måder. Det er en alsidig sauce, der passer godt til alt lige fra pasta og grillmad. Du kan også bruge den som en dip til grøntsager, i sandwiches eller burgere.
Elsker du suacer og dip fra det italienske køkken? Prøv denne pesto med basilikum eller pesto med spinat.
Salsa verde
2.5
dl5
minutes5
minutesIngredienser
3 cornichoner
1 spsk kapers
En håndfuld persille
En håndfuld basilikum
2 fed hvidløg
2 tsk dijon sennep
2 spsk hvidvinseddike
1 dl olivenolie
Salt og peber
Vejledning
- Kom alle ingredienser i en minihakker og blend dem sammen. Hvis konsistensen er for fed tilsættes mere olivenolie.
- Smag til med salt og peber.
- Opbevar saucen på køl i en tætlukket beholder.
One Comment