Lækre rugbrødchips
Noget gammelt og tørt rugbrød kan med lidt køkken-trylleri lynhurtigt forvandles til sprøde og lækre rugbrødschips. Det er en fantastisk måde at undgå madspild, og både skiveskåret og ikke-skiveskåret brød kan benyttes. Og så er det næsten hurtigere at lave dem selv fremfor at gå ned i det lokale supermarked og købe dem færdiglavet.
Rugbrødschips er altid lækre – de kan bruges som en snack, på et frugtfad, til tapas eller ostefad eller i salater.
Holdbarheden på rugbrødschips afhænger af, hvor hårdt de er blevet bagt. Jo sprødere rugbrødschipsene er, jo længere holdbarhed har de.
Lækre rugbrødchips af tørt rugbrød
Prep time
10
minutesTid i alt
25
minutesIngredienser
Rugbrød (må gerne være gammelt eller tørt)
Olivenolie
Flagesalt
Vejledning
- Skær rugbrødet i skriver, hvis det ikke er skiveskåret
- Skær skiverne ud i trekanter til chips
- Fordel de små chips ud på en bageplade. Chipsene skal ligge i ét lag, så de alle får varme og bliver sprøde
- Stænk chipsene med lidt olivenolie (eller en anden type olie)
- Kom lidt salt på chipsene. Du kan eventuelt også krydre dem med hvidløg eller friske krydderurter
- Bag rugbrødschipsene i en forvarmet ovn ved 200 grader i 10-15 minutter
- Lad rugbrødschipsene køle af og opbevar dem i et tætlukket beholder
One Comment