Romesco sauce
Mums, denne romesco sauce smager så skønt, og er perfekt til sommerens grillmad. Dens skønne smag vil straks tage dig med til Middelhavsområdet. Den lækre og klassiske sauce stammer fra byen Tarragona i Catalonien i det nordøstlige Spanien, og har en lækker pikant smag.
Saucen kan både nydes varm og kold. Den er perfekt til grillmad, så som grillet aubergine, grillet squash, men også til sprødt fladbrød eller lækre salater, så som græsk orzo salat, tabouleh salat eller siciliansk caponata.
Den lækre romesco sauce smager skønt af ristede mandler, saftige solmodne tomater og har en skøn pikant smag af røde peberfrugter tilsat olivenolie og hvidløg. Den helt perfekte følgesvend til et dejligt sommerbord fyldt med den lækreste grillmad.
Saucen kan holde sig på køl i en tætlukket beholder i 3-4 dage. Du kan derfor sagtens lave en stor portion, som benyttes over flere dage til både frokost og aftensmad.
På jagt efter lækre saucer og dip? Prøv også den lækreste chimichurri eller rødbedehummus
Romesco sauce
4
personer20
minutes40
minutesIngredienser
2 røde peberfrugter, ristede og skrællede
100 g. cherrytomater, ristede
2 fed hvidløg
100 g. mandler
1-2 røde chilier
4 spsk olivenolie
2 spsk balsamico eddike
Salt og friskkværnet peber
Vejledning
- Rist mandlerne på en tør pande til de er let gyldne. Lad dem køle af.
- Rist kort peberfrugter og tomater i ovnen eller på en grill ved høj varme. Peberfrugterne må gerne få en godt branket skal. Tag dem ud af ovnen/grillen og lad dem køle af, hvorefter skallen på peberfrugten fjernes.
- I en blender eller foodprocessor kombineres de ristede nødder, ristede røde peberfrugter, ristede tomater, hvidløg, chili, olivenolie og balsamico eddike. Blend indtil saucen er glat.
- Smag til med salt og peber. Juster syrligheden med mere balsamico eddike, hvis det er nødvendigt.
- Server straks saucen varm eller opbevar saucen på køl indtil den skal serveres. Jo længere tid den får lov til at stå, jo mere udvikler smagene sig.
2 Comments