Røræg
Røræg eller scrambled eggs, som det originalt hedder, er en klassiker på morgenmadsbordet eller brunchbordet. Det er dejlig nemt at lave og er en god måde at starte dagen på. Server det gerne med noget lækkert surdejsbrød eller ristet rugbrød.
Æggene får en dejlig cremet konsistens. Røræg har en mild smag, og du kan derfor evt. tilsætte lidt revet parmesan eller krydderurter, såsom persille, purløg eller timian.
På jagt efter retter til morgenmadsbordet? Prøv også chiagrød eller hjemmelavet spansk omelet
Røræg
Antal
1
personArbejdstid
5
minutesIngredienser
2 store æg
1 spsk smør eller olivenolie
2 spsk mælk
Salt og friskkværnet peber
Pynt med revet ost og friske krydderurter, såsom persille, purløg eller timian (valgfrit)
Vejledning
- Slå æggene ud i en skål og tilsæt mælk, og pisk sammen.
- Varm en pande over middel varme og tilsæt en smørklat eller et strejf af olivenolie. Lad smørret smelte eller olien blive varm, og hæld æggemassen på.
- Lad æggene stå i panden uden at røre ved dem i et øjeblik, indtil kanten begynder at stivne og blive let gylden.
- Brug en paletkniv til at skrabe æggemassen fra kanten af panden mod midten. Gentag denne proces med forsigtige bevægelser, indtil æggene er tilberedte, men stadig let fugtige.
- Smag til med salt og peber og rør for at blande krydderierne ind i røræggene.
- Tilsæt eventuelt revet ost og friske krydderurter. Rør igen forsigtigt for at blande ingredienserne.
- Når røræggene har den ønskede konsistens (de skal være cremede, men ikke tørre), fjernes panden fra varmen og serveres straks.