Rødbede carpaccio
Rødbede carpaccio er en velsmagende ret, og et dejligt vegetarisk alternativ til den velkendte carpaccio af tyndskåret kalveinderlår. Samtidig ser retten så smuk ud på en tallerken med alle sine skønne farver.
Hjemmelavet rødbede carpaccio er lavet af tynde skiver rødbeder, der marineres i en lækker og velsmagende dressing. Derudover er der friskhed fra salatblade, og cremethed fra gedeost, og knas fra pinjekerner.
Den lækre ret er perfekt til en let frokost eller som forret.
Den vegetariske ret kan sagtens forberedes i forvejen, og derfor er det en rigtig god gæstedessert. Ved at have forberedt den på forhånd kan du hygge med dine gæster fremfor at bruge tid i køkkenet.
Rødbede carpaccio er alsidig og kan nydes hele året rundt, men den er især populær om sommeren på grund af dens friskhed og farver.
På jagt efter en lækker forret? Prøv også cremet jordskokke suppe eller ribollita – toscansk brødsuppe.
Rødbede carpaccio
4
personer30
minutesIngredienser
4 store rødbeder, skrællede og i tynde skiver
100 g spirer eller andet blandet salatblade (f.eks. ruccola, babyspinat eller feldsalat)
100 g gedeost
50 g nødder (f.eks. valnødder eller pinjekerner)
- Dressing
3 spsk olivenolie
2 spsk balsamicoeddike
1 spsk honning
1 tsk dijonsennep
Salt og friskkværnet peber
Vejledning
- Forbered dressingen ved at kombinere olivenolie, balsamicoeddike, honning, sennep, salt og peber i en skål. Rør godt og sæt til side.
- Forbered rødbederne ved at skrælle dem og skære dem i meget tynde skiver. Brug gerne et mandolinjern.
- Anret de tynde rødbedeskiver på en tallerken som en base.
- Fordel dressingen jævnt over rødbedeskiverne.
- Anbring de friske spirer eller salatblade på toppen af rødbederne.
- Smulder gedeost over salatbladene og drys nødder (valnødder eller pinjekerner) over.
- Afslut med en sidste stænk dressing over salatbladene.
One Comment