Ristede kikærter
Ristede kikærter er en populær lille, let snack og som topping til salater og cremede supper, som kun bliver bedre af at få lidt dejlig sprødhed på toppen.
Server kikærterne til hjemmelavet pita med falafler, hummus og syltede rødløg
Kikærter er en god kilde til protein og fiber. De har en nøddeagtig smag, der gør dem til en alsidig ingrediens i køkkenet. Ristede kikærter er et lækkert og sundt alternativ til chips og andre usunde snacks, og kan være et godt valg for en travl livsstil.
Kikærterne kan krydres med alverdens krydderier, for at få en god smag, som passer til dine smagsløg. Jeg varierer ofte i krydderierne alt efter hvad jeg skal bruge kikærterne til eller hvilket humør jeg er i. Prøv f.eks. med oregano og timian, hvis det er til at snacke af eller til en grøn salat. Prøv med spidskommen, hvidløgspulver, paprika, koriander og ingefær hvis det er som tilbehør til pita med hummus.
Prøv at eksperimentere med forskellige krydderier og smagsoplevelser for at finde din favorit kombination.
Opskriften giver til en god stor portion, som både kan bruges til at snacke af og som topping til salater og supper. Hvis du synes det er for meget kan du blog lave en halv portion.
Kikærterne kan holde sig i 2-3 dage. Opbevar dem i en tætlukket beholder.
Ristede kikærter
4
personer10
minutes30
minutesIngredienser
2 dåser kikærter
2 spsk. olivenolie
1 tsk. salt
1 tsk. spidskommen
1 tsk. paprika
1/2 tsk. cayennepeber
Vejledning
- Forvarm ovnen til 200 grader.
- Dræn og skyl kikærterne i en sigte, og lad dem tørre på et viskestykke. Fordel kikærterne i et lag på en bageplade med bagepapir.
- Dryp olien over kikærterne og rør rundt, så de er dækket af olien. Drys krydderierne over kikærterne og rør igen, så de er jævnt fordelt.
- Bag i ovnen i ca. 20 minutter, eller indtil de er sprøde og gyldne.
- Tag kikærterne ud af ovnen og lad dem køle af i et par minutter. Server straks som en sund snack eller brug dem som en tilføjelse til salater og supper.
One Comment