gourmet hotdog med ramsløgsmayo - miljøvenlig mad - klimavenlig mad
Mad | Snacks

Ramsløgsmayo af sankede ramsløg

Ramsløg er super lækre – især til en god ramsløgsmayo. Ramsløg kaldes også vilde hvidløg, og har en mild smag af hvidløg. Ramsløg kan sankes i mange danske skove og parker gennem hele foråret. Dog er de svære at finde i Vestjylland. At sanke er både hyggeligt og indebringer lækre ingredienser til madlavningen. Og så er det bare sjovt at lave mad af ingredienser, som er fundet i naturen. Ramsløg er store grønne blade med en hvid stjerne-lignende blomst. De har en stærk duft af løg, og så vokser de oftest i store bestande.

Ramsløgsmayo er en af vores favoritter. Det er hurtigt at lave og smager super lækkert. Mayoen får en flot grøn farve, som pynter på enhver tallerken. Ramsløgsmayo er især godt til hotdogs, burgere, pommes frites, poke bowls, sandwiches eller til at pifte en rugbrødsmad op. 

Din mayo kan du opbevare i et konservesglas. Få mere inspiration til hvorfor du ikke skal smide konservesglas og dåser ud her. Opbevar den på køl hvor den kan holde sig i ca. 1 uge.

Du kan sanke nogle ramsløgsblade og ligge i fryseren. Så har du også til mayo i løbet af sommeren, efteråret og vinteren, hvor ramsløg ikke er i sæson. 

Ramsløgsmayo af sankede ramsløg

Recipe by GrongronDifficulty: Let
Antal

4

personer
Arbejdstid

5

minutes

Ingredienser

  • Et lille bundt ramsløg (ca. 15 blade)

  • 2,5 dl smagsneutral olie 

  • 2 æggeblommer

  • 2 tsk hvidvinseddike

  • 1 tsk sukker

  • 1 tsk salt

  • Knivspids peber

  • Skvæt citronsaft (kan undlades)

Vejledning

  • Skyl ramsløgene grundigt og blend dem til en fin olie.
  • Pisk æggeblommerne, hvidvinseddike og evt. citronsaft sammen. Det er lettest med en elpisker eller i en blender. Ingredienserne bør have stuetemperatur. Jo større forskel der er i temperaturene på ingredienserne, jo større sandsynlighed er der for at din mayo skiller. Skulle uheldet være ude og din mayo skiller plejer den at kunne reddes ved at piske en ekstra æggeblomme i.
  • Hæld stille og roligt olien ned til æggeblommerne og hvidvinseddiken, mens du fortsætter med at piske godt og grundigt. Som mayonnaisen tykner, kan du tilsætte mere olie.
  • Smag til sidst til med salt, peber og evt. lidt citronsaft.

Noter

  • Skulle du være så uheldig, at din mayo skiller, så prøv at piske en ny æggeblomme i. Det pleer at kunne redde den.
  • Det er vigtigt at bruge en smagsneutral olie, for at din ramsløgsmayo ikke tager smag efter olien. Almindelig rapsolie plejer at være et hit.

Lignende artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *