rabollita - italiensk suppe med bønne
| | | |

Ribollita – toscansk brødsuppe

Ribollita er en klassisk italiensk suppe, der oprindeligt stammer fra Toscana. Denne suppe er en smagfuld og fyldig ret, der typisk inkluderer en række grøntsager, bønner og daggammelt brød. Ribollita er en populær ret, der er let at tilberede og fyldt med smag.

En af de bedste ting ved Ribollita er, hvor nemt det er at lave det derhjemme. Ribollita kræver ikke mange ingredienser og er en god måde at bruge rester af brød og grøntsager på. Suppen kan også tilpasses efter din smag, så du kan tilføje de grøntsager, du bedst kan lide eller har ved hånden. Retten er derfor også godt at lave, hvis du vil minimere dit madspild – da du både kan benytte daggammelt brød og rydde ud i grøntsagsskuffen. 

Server nogle grissini til din suppe

Elsker du det italienske køkken? Prøv en risotto milanese eller en siciliansk caponata

Suppen kan spises som en lækker frokostret eller en forret. Suppen kan også være en fantastisk måde at få flere grøntsager og bønner ind i din kost. Det er en rig og fyldig suppe, der vil tilfredsstille dig og holde dig varm i de kolde måneder.

Jeg håber, du vil prøve denne lækre opskrift på hjemmelavet Ribollita. 

Ribollita – toscansk brødsuppe

Antal

4

personer
Arbejdstid

20

minutes
tid i alt

40

minutes

Ingredienser

  • 1 løg, hakket

  • 2 fed hvidløg, hakket

  • 2 selleristænger, hakket

  • 2 gulerødder, hakket

  • 1 fennikel, hakket

  • 1 kartoffel, skåret i små tern

  • 1 dåse flåede tomater

  • 1 dåse cannellini bønner, drænet og skyllet

  • 500 ml grøntsagsbouillon

  • 4 skiver daggammelt brød, skåret i små stykker

  • 2 spsk olivenolie

  • Salt og peber efter smag

Vejledning

  • Varm olien op i en stor gryde. Tilsæt løg, hvidløg, selleri, gulerødder og fennikel og steg i 5-7 minutter, indtil grøntsagerne er bløde.
  • Tilsæt kartoffel, flåede tomater og grøntsagsbouillon. Lad suppen simre i 15-20 minutter, indtil kartoflerne er møre.
  • Tilsæt bønnerne og brødstykkerne. Rør rundt og lad det simre i yderligere 10-15 minutter, indtil brødstykkerne er opløst i suppen og suppen er blevet tyk.
  • Smag til med salt og peber efter smag.
  • Server Ribollita varm med en god klat olivenolie på toppen.

Suppens skønne smag

Denne suppe smager fantastisk, fordi den er fyldt med masser af smag og teksturer. De grøntsager, der anvendes i Ribollita, såsom grønkål, selleri og gulerødder, giver suppen en masse smag og bid. Bønnerne tilføjer også en dybde til suppen. Brødet, der er tilføjet til suppen, gør det fyldigt og cremet og giver også en dejlig, nøddeagtig smag.

Ribollita kan serveres som en hovedret, og det er også en god mulighed for vegetarer og veganere. Suppen kan også serveres som en forret og kan være en god måde at introducere dine gæster til traditionel italiensk madlavning. Ribollita kan serveres med et stykke brød eller grissini for at gøre det endnu mere mættende.

Similar Posts

2 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *