Porresuppe
Porresuppe er en skøn og nem ret, som virkelig er lækker på en kold efterårs- eller vinterdag.
Suppen har en mild løg smag fra porrene, og kan serveres med et stykke brød, f.eks. friskbagt baguette eller hvidløgsbrød med ost, croutoner eller ristede kikærter på toppen.
Suppen har fløde i, så den får en dejlig blød og fed konsistens. Hvis du ønsker en mindre fed version kan du erstatte fløden med mælk.
Hjemmelavet porresuppe laves af få, enkle ingredienser: porrer, kartofler, løg, hvidløg, bouillon, fløde eller mælk, og smør eller olie.
Disse ingredienser kombineres for at skabe en lækker og nærende suppe, der kan serveres som en forret eller en hovedret. For at forbedre smagen yderligere kan man tilføje krydderurter som timian eller persille, eller et strejf af muskatnød.
Er du vild med suppe? Prøv også cremet sød kartoffel suppe eller ribollita – toscansk brødsuppe
Porresuppe
4
personer20
minutes35
minutesIngredienser
4 store porrer (kun den hvide og lysegrønne del), skåret i tynde skiver
2 mellemstore kartofler, skrællet og skåret i små tern
1 stort løg, hakket
2 fed hvidløg, hakket
1 liter grøntsagsbouillon
1 dl fløde
2 spsk smør eller olivenolie
Salt og friskkværnet sort peber
Frisk persille eller purløg til pynt (valgfrit)
Vejledning
- Vask porrerne for at fjerne jord og skær dem i tynde skiver. Skræl kartoflerne og skær dem i tern. Hak løget og hvidløget.
- Smelt smørret (eller varm olien) over medium varme i en stor gryde. Tilsæt løg og hvidløg og sautér indtil de er bløde og gennemsigtige, ca. 5 minutter. Tilsæt porrer og fortsæt med at sautere i yderligere 5 minutter indtil porrerne er bløde.
- Tilsæt kartoffelternene og bouillonen til gryden. Bring det i kog, reducer derefter varmen og lad det simre i ca. 15 minutter, eller indtil kartoflerne er helt møre.
- Brug en stavblender til at blende suppen indtil den er glat og cremet.
- Rør fløden i den blendede suppe og smag til med salt og friskkværnet sort peber. Varm suppen igennem, men lad den ikke koge efter fløden er tilsat.
- Server suppen varm, pyntet med friskhakket persille eller purløg. Suppen kan nydes med et stykke brød, croutoner eller ristede kikærter på toppen.