Polenta fritter
Polenta fritter er lækre, sprøde fritter lavet af polenta – groftmalet majsmel. De har en sød smag af majs, og er salt smag efter parmesan og salt. Det giver en perfekt kombination af sødt og salt i en mundfuld.
Fritterne laves af klassisk, cremet polenta. Det kan være enten hvis du har en rest polenta, som du skal have brugt. Og ellers kan du lave en frisk portion polenta på 5 minutter.
Polenta er en klassisk ret fra det norditalienske køkken. Typisk har groftmalet majsmel været benyttet til at lave en cremet grød, som kan spises som en sideret i stedet for pasta, ris og kartofler.
Polenta er både let og hurtigt at lave. Det kan laves på 5 minutter. Og så smager det skønt. Du kan tilmed tilsætte friske krydderurter, såsom persille, estragon, timian eller oregano, eller krydderier, såsom paprika eller chiliflagre, for at få polentaen til at smage af mere. Derudover kan du tilsætte lidt ost, såsom gorgonzola.
Server dine polenta fritter med ratatouille og friskbagt focaccia brød.
Polenta fritter
4
personer30
minutes1
hour30
minutesIngredienser
1,25 l. vand
300 g polenta – groftmalet majsmel
2 fed hvidløg, finthakket
1 spsk salt
4 spsk olivenolie
150 g parmesan ost, fintrevet
Olie eller smør til stegning
Vejledning
- Bring vandet i kog i en gryde. Tilsæt polentaen gradvist, og rør rundt.
- Skru ned for varmen, og smag til med olivenolie, salt og hvidløg. Er polentaen for tyk tilsættes mere olie eller vand, og er den for tynd tilsættes mere polenta.
- Rør parmesanen ud i polentaen.
- Kom polentaen i et stort fad eller bradepande beklædt med bagepapir. Bank fadet i bordet, så polentaen fordeles i hele fadet. Glat overfladen.
- Stil polentaen på køl i minimum en times tid – gerne mere. Polentaen kan sagtens stå til dagen efter.
- Tag polentaen ud, og skær i de ønskede former. Jeg skærer typisk klassiske, tykke fritter.
- Varm fritterne på en varm pande i et par minutter på hver side i rigeligt olie eller smør til polentaen er gylden. Kom gerne lidt friske krydderurter, såsom timian eller rosmarin, på panden for ekstra smag.