Pizza Caprese
Pizza caprese er en klassiker fra det italienske køkken, og det er det af en god grund. Med sine få ingredienser og enkle smag er den både nem og hurtig at lave, men den smager også skønt. Hver bid er en smagsrejse til de solrige kyster i Campania-regionen i Italien.
Pizza caprese er kendt for sin friskhed fra de solmodne cherrytomater og sin cremethed fra den friske mozzarella. Hemmeligheden bag den lækre og enkle pizza ligger i brugen af enkle, men gode ingredienser af høj kvalitet. Den kombinerer frisk cremet mozzarellaost, saftige solmodne tomater, frisk basilikum og en skvæt ekstra jomfruolivenolie, som alle tilsammen giver den skønneste smag af Italien.
Elsker du smagfuld pizza? Prøv også den lækreste trøffelpizza her
Pizza Caprese
4
personer30
minutesIngredienser
- Pizzadej
600 g hvedemel
300 ml lunkent vand
25 g gær
1,5 tsk salt
1,5 tsk sukker
3 spsk olivenolie
- Pizzafyld
1 stor portion pizzasauce (færdiglavet eller hjemmelavet)
400 g frisk bøffelmozzarella
400 g. cherrytomater, halveret
2 store håndfulde frisk basilikum
Ekstra jomfruolivenolie
Salt og friskkværnet peber
Vejledning
- Pizzadej
- Start med at lave pizzadejen. Opløs gæren i lunkent vand i en stor skål. Når gæren er opløst tilsættes alle de andre ingredienser til skålen.
- Ælt dejen i ca. 10 minutter, indtil den er blød og elastisk. Form dejen til en kugle og lad den hvile i en skål, dækket med en fugtig klud, i mindst 1 time eller indtil den fordobler sin størrelse.
- Kom fyld på din Pizza Caprese
- Forvarm din ovn til den højeste temperatur, den kan nå (normalt omkring 250°C). Hvis du har en pizzasten, kan du placere den i ovnen og lade den blive varm sammen med ovnen.
- Rul din pizzadej ud på et meldrysset bord eller en bageplade, indtil den har den ønskede tykkelse. Traditionelt er Pizza Caprese en tynd pizza.
- Kom pizzasauce på pizzaen i et tyndt lag. Skær mozzarellaosten i tynde skiver og læg dem jævnt ud over pizzaen.
- Skær tomaterne i halve, og fordel dem over mozzarellaosten.
- Riv nogle basilikumblade i strimler og drys dem over pizzaen.
- Kom rigeligt med ekstra jomfruolivenolie over pizzaen, og krydr med salt og sort peber efter smag.
- Bag pizzaen i den forvarmede ovn i ca. 10-12 minutter, eller indtil skorpen er gylden og sprød.
- Fjern pizzaen fra ovnen og drys eventuelt med flere friske basilikumblade for en frisk smag og farve. Nu er du klar til at nyde den autentiske smag af Italien med din hjemmelavede Pizza Caprese. Buon appetito!
Hvor stammer Pizza Caprese fra?
Historien om den klassiske pizza med friske solmodne cherrytomater, masser af ost og frisk basilikum går tilbage til øen Capri i Italien. Den blev skabt som en hyldest til øens skønhed og den rige smag af lokale ingredienser. Pizzaen har sidenhen spredt sig over hele verden som en klassisk italiensk pizza.
Pizza caprese er kendt for sin friskhed fra de solmodne cherrytomater og sin cremethed fra den friske mozzarella. Hemmeligheden bag den lækre og enkle pizza ligger i brugen af enkle, men gode ingredienser af høj kvalitet. Den kombinerer frisk cremet mozzarellaost, saftige solmodne tomater, frisk basilikum og en skvæt ekstra jomfruolivenolie, som alle tilsammen giver den skønneste smag af Italien.
2 Comments