Tyrkisk pide med mozzarella
Pide er en klassisk spise, der stammer fra Tyrkiet, og er i dag fast bestanddel i det tyrkiske køkken og madkultur. Den tyrkiske pizza er en form for bådformet pizza. Den har spidse ender, høje, sprøde brødkanter og lækkert, smagfuldt fyld i midten.
Den tyrkiske pizza har en sprød skorpe med et luftigt indre. Den typiske pide er fyldt med ost, men den kan også fyldes med grøntsager, kød, krydderurter og andre smage. Retten smager varmt og saftigt med en smagfuld blanding af den valgte fyld.
Her får du en vegetarisk pide fyldt med mozzarrella, som smager meget klassisk af den originale tyrkiske pide.
Den tyrkiske pizza kan både nydes som en hurtig snack, en frokostret eller en del af en større måltid. Det er også en populær spise til at dele med venner og familie.
Du kan evt lave smi mini udgaver af den tyrkiske pizza, som kan bruges til madpakke. Det plejer at være et hit.
Pide er også rigtig godt at lave, når du skal rydde op i grøntsagsskuffen, da du kan tilsætte alverdens slags fyld. prøv også at tilsætte aubergine, kartofler, oliven og rosmarin.
Prøv også opskriften på en klassisk pizza margherita
Tyrkisk pide med mozzarella
4
servings30
minutes40
minutes300
kcalIngredienser
- Dej
25 g gær
3,5 dl vand, stuetemperatur
3 spsk olivenolie
1 tsk salt
500 g hvedemel
- Fyld
1 løg, finthakket
2 fed hvidløg, pressede
400 g mozzarella, plukket eller revet
2 spsk olivenolie
Salt og friskkværnet peber
Vejledning
- Dej
- Opløs gæren i lunkent vand.
- Bland hvedemel, sukker og salt sammen i en stor skål.
- Tilsæt gær/vandblanding til melet og ælt dejen til den bliver glat og elastisk. Lad dejen hvile overdækket et lunt sted i 30 minutter.
- Samling af pide
- Del dejen i fire lige store dele og form dem til lange, flade brød.
- Fordel presset hvidløg, løg rigeligt med mozzarella over brødene og bøj kanterne op, så de danner en “båd” form og skru kanterne sammen til en spids.
- Drys med lidt olivenolie, salt og peber.
- Forvarm ovnen til 220 grader varmluft og bag brødene i 12-15 minutter til de er gyldne og sprøde. Du kan med fordel bage din pide på en pizzasten eller et bagestål for at få en ekstra sprød skorpe.
One Comment