Pico de gallo – frisk tomatsalsa
Pico de gallo, også kendt som salsa fresca, er en lækker mexicansk salsa lavet på masser af finthakkede friske grøntsager. Den friske salsa har den velkendte mexicanske smag af tomat, koriander og chili, og passer perfekt til tacos, tortillas, nachos og wraps.
Salsaen indeholder tomat, rødløg, koriander og chili, og er fyldt med smag. Med sine mange forskellige farver ser den også rigtig flot ud på en tallerken. Salsaen er både sund og lækker, så lav endelig nok af den, så du kan spise rigeligt med god samvittighed!
Jeg synes, at koriander er noget af det, som virkelig kendetegner det mexicanske køkken. Jeg ved dog også, at koriander er noget der virkelig deler vandene. Så hvis du ikke er til koriander, så kan du sagtens enten undlade dem, eller erstatte dem af finthakket bredbladet persille.
Jeg benytter typisk cherrytomater, da jeg synes at deres sødme giver et godt modspil til styrken fra koriander, hvidløg og chili. Men du kan også sagtens benytte almindelige tomater.
Med denne opskrift får du en klassisk pico de gallo. Du kan dog sagtens tilsætte andre friske grøntsager eller krydderier, så salsaen passer til dine smagsløg. Prøv f.eks. at tilsætte agurk, peberfrugt eller jalapenos.
Salsaen kan holde sig i 3 dage på køl i en tætlukket beholder.
Elsker du også det mexicanske køkken? Prøv denne lækre, cremede guacamole eller den kendte mexikanske ret huevos rancheros, som er spicy tomatsauce med æg.
Pico de gallo – frisk tomatsalsa
1
skål10
minutes10
minutesIngredienser
250 g tomater, finthakket
1 rødløg, finthakket
2 fed hvidløg, finthakket
½ chili, finthakket
3 spsk olivenolie
4 spsk limesaft
1 tsk salt
1 håndfuld koriander eller bredbladet persille, finthakket
Vejledning
- Hak alle grøntsager og urter fint og bland det sammen i en skål.
- Tilsæt olivenolie, limesaft og salt og smag til.
2 Comments