Persillepesto
Persillepesto er en skøn og smagfuld pestosauce, som har den flotteste grønne farve. Pestoen stammer oprindeligt fra Italien, og er perfekt til alt fra pastaretter, salater, brød og sandwiches. Prøv det f. til foccacia eller fladbrød.
Du kan også tilsætte pesto til sommerens salater eller grillede kartofler. Når du laver persille pesto kan du både benytte bredbladet persille og kruspersille.
Persillepesto kan holde sig i en uges tid på køl i en tætlukket beholder. Den kan også fryses ned i en lufttæt beholder og tages op, når du har brug for den.
Prøv også tomatpesto eller spinatpesto.
Persillepesto
Antal
4
personerArbejdstid
10
minutesIngredienser
2 håndfulde persille med stilk
50 g valnødder
40 g parmesan
1 fed hvidløg
1 dl olivenolie
Saften fra 0,5 citron
salt og peber
Vejledning
- Tilsæt persille, valnødder, parmesan, hvidløg og olivenolie til en blender, og blend det hele sammen.
- Tilsæt mere olivenolie for en tyndere konsistens.
- Smag til med citronsaft, salt og peber.