Patatas bravas
Patatas bravas er en lækker klassisk spansk tapasret, som smager så skønt. Hvis du har været en tur i Spanien kan du næsten ikke have undgået at få denne lækre klassiker, som ofte er på de spanske tapasborde.
Den lillepopulære tapasret er lækre sprøde kartofler i små mundrette bidder, som serveres med en krydret tomatsauce og aioli på toppen.
Retten er lækker til en vegetarisk tapas, men også som en let frokostanretning eller på en varm sommerdag med grillmad. Server f.eks. patatas bravas med sprøde jalapeno poppers med ost, grillet squash og figensalat med gorgonzola og valnødder.
Vild med spansk mad? Prøv også stegte padron peber – pimiento de padron eller spansk omelet – spansk tortilla med kartoffel
Patatas bravas
4
personer40
minutesIngredienser
- Til kartoflerne
800 g kartofler, skrællede og skåret i terninger
2 spsk olivenolie
Salt og friskkværnet peber
- Til tomatsaucen
1 dåse hakkede tomater (ca. 400 g)
2 fed hakket hvidløg
1 tsk paprika
1/2 tsk cayennepeber
Salt og friskkværnet peber
- Til aioli
1,5 dl mayonnaise
2 fed hakket hvidløg
Saft fra 1/2 citron
Salt og friskkværnet peber
Vejledning
- Forbered kartoflerne
- Forvarm ovnen til 200 grader.
- I en skål blandes kartoflerne skåret i tern med olivenolie, salt og peber.
- Fordel kartoflerne jævnt på en bageplade og bag dem i ovnen i ca. 30-35 minutter, eller indtil de er gyldne og sprøde. Rør i ny og næ i kartoflerne for at sikre, at de bages jævnt.
- Forbered tomatsaucen
- Sauter hakket hvidløg i en gryde over medium varme
- Tilsæt hakkede tomater, paprika, cayennepeber, salt og peber. Lad det simre i ca. 15-20 minutter indtil saucen tykner.
- Forbered aiolien
- I en skål kombineres mayonnaise, hakket hvidløg, citronsaft, salt og peber. Rør godt sammen.
- Saml retten
- Anret de sprøde kartofler i et serveringsfad.
- Hæld den varme tomatsovs over kartoflerne.
- Drys med ekstra paprika eller cayennepeber for at få ekstra smag.
- Tilføj aioli på toppen eller server den ved siden af.
One Comment