Pasta pomodoro
| |

Pasta pomodoro

Pasta pomodoro er en lækker italiensk klassiker, som er perfekt til de dage, hvor det skal være hurtigt og nemt. 

Hjemmelavet pasta pomodoro laves af simple og friske ingredienser: modne tomater, olivenolie, hvidløg, frisk basilikum, og pasta. Server pastaretten med revet parmesan eller burrata på toppen.

Server gerne noget hjemmebagt focacciabrød eller baguette til. 

Er du vild med det italienske køkken? Prøv også svampelasagne eller pasta  aglio e olio – Pasta med hvidløg og olie.

Pasta pomodoro

Antal

4

personer
Tid

10

minutes

Ingredienser

  • 500 g pasta (f.eks. spaghetti eller penne)

  • 800 g pastasauce

  • 4 spsk ekstra jomfru olivenolie

  • 3 fed hvidløg, finthakket

  • 1 lille løg, finthakket 

  • 1 håndfuld frisk basilikum, grofthakket

  • Salt og friskkværnet sort peber

  • 75 g. friskrevet parmesanost til servering

Vejledning

  • Varm olivenolien i en stor stegepande over medium varme. Tilsæt finthakket hvidløg og løg, og sautér indtil det er klare. 
  • Tilsæt pastasaucen og basilikum til løgene, og rør rundt. Lad saucen simre, mens du koger pastaen.   
  • Kog pastaen i godt saltet vand i 1-2 minutter mindre end anvist på pakken, så pastaen er al dente. 
  • Tilsæt pastaen til saucen, og rør godt rundt, så pastaen er godt fedtet ind. 
  • Smag til med salt og peber.
  • Server med friskrevet parmesanost. 

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *