Pasta pomodoro
Pasta pomodoro er en lækker italiensk klassiker, som er perfekt til de dage, hvor det skal være hurtigt og nemt.
Hjemmelavet pasta pomodoro laves af simple og friske ingredienser: modne tomater, olivenolie, hvidløg, frisk basilikum, og pasta. Server pastaretten med revet parmesan eller burrata på toppen.
Server gerne noget hjemmebagt focacciabrød eller baguette til.
Er du vild med det italienske køkken? Prøv også svampelasagne eller pasta aglio e olio – Pasta med hvidløg og olie.
Pasta pomodoro
Antal
4
personerTid
10
minutesIngredienser
500 g pasta (f.eks. spaghetti eller penne)
800 g pastasauce
4 spsk ekstra jomfru olivenolie
3 fed hvidløg, finthakket
1 lille løg, finthakket
1 håndfuld frisk basilikum, grofthakket
Salt og friskkværnet sort peber
75 g. friskrevet parmesanost til servering
Vejledning
- Varm olivenolien i en stor stegepande over medium varme. Tilsæt finthakket hvidløg og løg, og sautér indtil det er klare.
- Tilsæt pastasaucen og basilikum til løgene, og rør rundt. Lad saucen simre, mens du koger pastaen.
- Kog pastaen i godt saltet vand i 1-2 minutter mindre end anvist på pakken, så pastaen er al dente.
- Tilsæt pastaen til saucen, og rør godt rundt, så pastaen er godt fedtet ind.
- Smag til med salt og peber.
- Server med friskrevet parmesanost.