Pasta med svampe i cremet sauce
Pasta er min go-to ret, når det skal være super nemt og gå hurtigt. En god pastaret kan snildt laves på 15-20 minutter. Pasta med svampe i en cremet sauce er en lækker ret med masser af velsmag, og svampene kan varieres alt efter hvilke der er i sæson.
Jeg benytter oftest champignon blandet med lidt kantareller, shitake og østershatte. Svampene giver både en god umami smag og mæthed.
Jeg bruger fløde i retten, og det er derfor ikke den aller sundeste ret. Hvis du vil lave en sundere version af pasta med svampe kan du tilsætte en mindre mængde fløde eller benytte en fløde med lav fedtprocent.
Pastaretten er lækker i sig selv, men du kan evt. servere lidt brød til. Her er især foccacia rigtig lækkert, og passer godt med sin sprøde skorpe og smag af hvidløg, olivenolie og rosmarin.
På jagt efter gode pasta retter? Prøv også klassisk cacio e pepe eller pasta alfredo
Pasta med cremet sauce og svampe
4
personer20
minutes20
minutesIngredienser
500 g pasta
500 g svampe, skåret i skiver
1 løg, finthakket
3 fed hvidløg, presset
5 dl madlavningsfløde eller piskefløde
1 håndfuld persille, finthakket
100 g. parmesan, revet
Olie til stegning
Salt og peber
Vejledning
- Sauter løg og hvidløg i en dyb pande til til løgene er møre og klare.
- Tilsæt svampene og svits ved høj varme under omrøring.
- Skru ned på lav varme og tilsæt fløde, salt og peber.
- Kog din pasta efter anvisningen på pakken. Gerne al dente, og dræn den for vand.
- Vend pastaen i den cremede svampesauce og rør det hele godt sammen, så pastaen er godt smovset ind i sovs.
- Smag til med salt og peber og tilsæt rigeligt med persille og parmesan inden servering.
Vegetarisk aftensmad med nemme og smagfulde pastaretter
De lækre italienske pastaretter er en af de mest alsidige og populære retter i verden, og det er ikke uden grund. De er lette at tilberede, hurtige at lave og kan tilpasses efter enhver smag og præference. Men udover deres bekvemmelighed og tilpasningsevne er pastaretter også kendt for deres vidunderlige smag.
En af de største fordele ved pastaretter er, at de kan tilpasses efter enhver smag og præference. Der er utallige muligheder for at eksperimentere med forskellige typer pasta, saucer, krydderier, grøntsager og proteiner, og du kan skabe en unik smagsoplevelse hver gang. For eksempel kan du lave en cremet Alfredo-sauce med kylling og broccoli eller en tomatsauce med oksekød og peberfrugt. Du kan også lave vegetariske eller veganske retter med grøntsager som svampe, spinat eller aubergine. Derudover kan du også tilsætte forskellige slags oste, såsom parmesan, mozarella eller gorgonzola. Til afslutning kan du tilsætte friske krydderurter, så som persille, oregano, timian, rosmarin eller salvie.
One Comment