pasta alfredo
| |

Pasta alfredo

Pasta alfredo er en italiensk klassiker, der smager himmelsk af cremet ost, hvidløg og frisk pasta. En ret, somtager dig med til sydens sol og varme. Den klassiske ret stammer fra Rom i starten af 1900-tallet. 

Retten består af en cremet sauce lavet af ost, smør og fløde, der smelter sammen med de varme pasta. Kombinationen af den kraftige smag fra osten, den bløde tekstur fra saucen og den sprøde pasta skaber en balance, der gør pasta alfredo til en af de mest populære pasta retter i verden.

Pasta Alfredo indeholder kun få ingredienser, og derfor skal de helst alle være af høj kvalitet. De vigtigste ingredienser er pasta, ost (traditionelt Pecorino Romano), smør og fløde. I nogle varianter tilsættes også hvidløg, salvie, sort peber og revet parmesan ost.

Pasta retten er nem og hurtig at lave, og det tager kun få minutter at forberede en skål med denne lækre ret. Først koger du pastaen i en gryde med godt saltet vand, indtil den er mør, men stadig sprød. Mens pastaen koger, opvarmer du en stor pande med smør, fløde, ost og eventuelle friske krydderurter, indtil saucen er jævnt blandet og bliver til en cremet pastasauce.

Når pastaen er færdigkogt, dræner du den og tilsætter den til saucen. Rør forsigtigt pastaen i saucen, så den bliver dækket jævnt. Server straks og nyd den lækre pasta alfredo.

Server gerne pasta alfredo med friskbagt focacciabrød med rosmarin eller grissini – lækre, sprøde italienske brødpinde for at fuldende det italienske måltid. 

Elsker du det italienske køkken? Prøv denne tomatrisotto eller denne calzone med tomatsauce, svampe og mozzarella.

Pasta alfredo

Antal

4

personer
Arbejdstid

10

minutes
Tid i alt

15

minutes

Ingredienser

  • 400 g pasta, f.eks. fettucine

  • 200 g revet Pecorino Romano ost

  • 120 g smør

  • 1 1/2 dl fløde

  • 4 fed hvidløg 

  • 4 blade salvie (kan udelades)

  • Friskkværnet sort peber 

  • 2 spsk revet parmesan ost til topping

Vejledning

  • Kog pastaen efter anvisningerne på pakken i en gryde med godt saltet vand indtil den er al dente.
  • Smelt smør på en pande ved medium varme, og tilsæt fløde, pecorino romano ost, hvidløg, salvie og sort peber. Rør indtil osten er smeltet og saucen har en ensartet, cremet konsistens.
  • Sigt pastaen og tilsæt den til saucen. Rør pastaen i saucen, så den bliver dækket jævnt af ost. Smag til med salt og peber.
  • Server straks og drys med revet parmesan ost. 

Similar Posts

One Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *