Pasta aglio e olio - Pasta med hvidløg og olie
| |

Pasta aglio e olio – Pasta med hvidløg og olie

Pasta aglio e olio er en af de lækreste og letteste italienske klassikere. Lækker pasta med rigelige mængder hvidløg og olivenolie. 

Hjemmelavet pasta aglio e olio laves af få, men nøje udvalgte ingredienser: spaghetti, god ekstra jomfru olivenolie, frisk hvidløg, tørrede chiliflager, frisk persille, og parmesanost eller pecorino til servering. 

Server pastaretten med friskbagt focaccia brød. 

Spaghetti aglio e olie er hurtig at lave, og kan bikses sammen på kun 15-20 minutter. Den italienske pastaret er derfor god både på travle hverdage, hvor det skal gå hurtigt, men også til weekenderne, hvor det skal være lidt ekstra lækkert og smovset. 

Vild med det italienske køkken? Prøv også pasta al limone eller cremet trøffelpasta

Pasta aglio e olio – Pasta med hvidløg og olie

Antal

4

personer
Tid

10

minutes

Ingredienser

  • 500 g spaghetti

  • 6 fed hvidløg, presset

  • 1 dl ekstra jomfru olivenolie

  • 1 tsk tørrede chiliflager

  • 1 håndfuld frisk persille, finthakket

  • 75g. parmesanost eller pecorino, fintrevet

  • Salt og friskkværnet sort peber

  • Parmesanost eller pecorino til servering

Vejledning

  • Kog pastaen efter pakkens anvisninger indtil den er al dente. Dræn pastaen for vand, men gem ca. 1 dl af kogevandet.
  •  I en stor stegepande varmes olivenolien over medium varme. Tilsæt hvidløg og chiliflagerne. Steg hvidløget indtil det er let gyldent og sprødt, men pas på det ikke brænder, da det vil give en bitter smag.
  • Tilsæt den drænede pasta til stegepanden sammen med en smule af det gemte kogevand. Rør godt rundt, så pastaen bliver dækket af olivenolie og hvidløg. Juster mængden af kogevand efter behov for at få den ønskede konsistens.
  • Tilsæt finthakket frisk persille og ost. Rør godt, så alle pastaen fedtes godt ind.
  • Smag til med salt og peber, og drys med friskrevet parmesanost eller pecorino ved servering. 

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *