Hjemmelavet frisk pasta
Hjemmelavet frisk pasta er en simpel, men utrolig lækker måde at gøre dine pasta-retter ekstra lækre. Hjemmelavet pasta smager bare ekstra godt, og så kan du både lege med smagen og med formen. Du kan altså både lave skruer, fettuccine tagliatelle, penne, spaghetti eller lige præcis den version du elsker mest. Jeg laver typisk fettuccine, da jeg elsker den type pasta, og så er den også let at lave. Og så er det faktisk slet ikke så svært selv at lave derhjemme. Og du behøver ikke hverken en pasta-maskine eller andet ekstra udstyr for at det kan lykkedes.
Hjemmelavet pasta er lavet af friske ingredienser, og derfor har det en mere intens smag end det du køber i supermarkederne. Når du selv laver det selv kan du samtidig være ekstra kreativ med krydderier og urter, og på den måde kan du lave en super lækker ret med alt det du elsker. Her kan du f.eks. tilsætte lidt frisk persille, basilikum, oregano, timian eller spinat. Det gør desuden også farven ekstra spændende. Du kan også prøve at tilsætte grøntsager ved at blende dem og tilsætte dem til dejen mens du rører det rundt.
Derudover smager hjemmelavet pasta ekstra godt, da det er lavet med æg. Æggehvider indeholder proteiner, som hjælper med at binde en dej sammen. Det giver en mere saftig og smagfuld konsistens.
Lad ikke frygten holde dig tilbage – det er faktisk ret nemt! Du har måske brug for lidt øvelse og tålmodighed til at få den perfekte dejkonsistens, men når du først har fået styr på det, kan du lave en masse lækker hjemmelavet fettuccine på ingen tid.
Ingredienser
Alt, hvad du behøver for at lave hjemmelavet fettuccine er mel, æg, salt og vand. Du kan også tilføje krydderier og urter efter eget valg for at give pastaen en unik smag. Når du har rørt dejen sammen, skal du bare rulle den ud og skære den i de ønskede former. Så kan du koge det i saltet vand i et par minutter, og du har en lækker og smagfuld hjemmelavet pasta.
Der er utallige muligheder for, hvad du kan lave med denne fettuccine opskrift. Du kan servere denne lækre cacio e pepe, denne vodka pasta eller denne lækre cremede pasta ret med svampe. Hjemmelavet pasta er også super lækkert, hvis du blog rører det op med lidt pesto med basilikum eller pesto med spinat.
Holdbarhed
Frisk hjemmelavet pasta kan holde sig i 4 dage på køl i en tætlukket beholder eller seks måneder i fryseren.
Hjemmelavet frisk pasta
4
personer20
minutes50
minutesIngredienser
400 g italiensk hvedemel, f. eks tipo 00
4 æg
1 tsk salt
2 spsk vand (evt. mere, hvis dejen er for tør)
Vejledning
- Start med at finde en røreskål og tilsæt alle ingredienser, og ælt dejen i ca. 10 minutter til den er blank og elastisk.
- Lad dejen hæve tildækket i 20-30 minutter.
- Del dejen i to dele, og rul begge deje tynd ud til rektangler med en kagerulle eller pastamaskine til den ønskede tykkelse på et meldrysset bord. Hav lidt mel på bordet, så dejen ikke sidder fast.
- Skær nu din dej i strimler af ca. ½-1 cm. tykkelse. Du kan også lege med formen på din pasta, og lave en utraditionel form.
- Drys det overskydende mel af din pasta, og så er den klar til at blive kogt.
- Kog pastaen i letsaltet vand i 3-4 minutter, indtil den er al dente. Hæld vandet fra og server pastaen med din valgte sauce og eventuelt friske krydderurter.
5 Comments