Stegte padron peber – Pimiento de Padron
Mums, jeg elsker den lækre spanske klassiker med stegte padron peber – pimiento de padron. Hvis du har været i Spanien har du næsten ikke kunnet undgå denne populære klassiker, som typisk serveres på det spanske tapasbord.
Stegte padron peber, eller Pimiento de padron som de hedder på spansk, er også perfekt til en sommeraften med grillmad. Server dem f.eks. med melonsalat med feta og mynte, panzanella – italiensk brødsalat med tomater og grillede majskolber.
Padron peberne må gerne blive godt branket, så de får et let krøllet skind og er helt bløde og saftige indeni. Den lækre olivenolie, de er stegt i, giver en god fedme. Og så skal de krydres godt med flagesalt.
Vild med det spanske køkken? Prøv også hjemmelavet spansk omelet – spansk tortilla med kartoffel eller churros – de populære sprøde spanskrør
Stegte padron peber – Pimiento de Padron
4
personer10
minutesIngredienser
250 g Padrón peber
2 spsk olivenolie
Flagesalt
Vejledning
- Skyl padrón peberne og dup dem tørre med et rent viskestykke.
- Opvarm olivenolie i en stor pande over høj varme.
- Når olien er varm tilsættes Padrón peberne til panden og steges i ca. 5 minutter, indtil skindet bliver blistret, boblende og branket. De må ikke blive overstget, da de stadig skal have bid i sig.
- Rør i panden i ny og næ for at sikre, at peberne bliver jævnt stegte.
- Når peberne er møre og skindet er let krøllet fjernes panden fra varmen.
- Drys peberne med flagesalt efter smag og ryst panden igen for at dække peberne jævnt med salt.
One Comment