Græsk orzo salat
Hjemmelavet græsk orzo salat er helt perfekt på en varm sommerdag sammen med noget lækkert grillmad. Salaten er baseret på små pastaformede ris, som kaldes ‘orzo’. Derudover er den fyldt med fetaost og lækre grøntsager, som solmodne tomater, agurk, rødløg og oliven.
Salaten er en skøn klassiker fra middelhavskøkkenet, som er fyldt med de klassiske græske smage. Også har salaten et skøn væld af farver, som ser super indbydende ud.
Orzo salaten er perfekt både til frokost og aftensmad. Server retten sammen med ovnbagte kartofler med timian og grillet aubergine.
På jagt efter en lækker sommersalat? Prøv også kisir – tyrkisk bulgur salat eller melonsalat med feta og mynte.
Græsk orzo salat
4
personer15
minutesIngredienser
2 dl orzo-pasta
0,5 agurk, skåret i små tern
200 g. cherrytomater, halveret
0,5 rødløg, finthakket
1 dl sorte oliven, skåret i skiver
1 håndfuld frisk persille, hakket
1 håndfuld frisk mynte, hakket
150 g. fetaost, smuldret
Saften af 1 citron
4 spiseskefulde ekstra jomfru olivenolie
Salt og friskkværnet peber
Vejledning
- Start med at koge orzo-pastaen i godt saltet vand efter anvisningerne på pakken. Når pastaen er kogt al dente, drænes den og skylles i koldt vand for at stoppe tilberedningen.
- Forbered grøntsagerne mens pastaen koger. Skær agurken, cherrytomaterne, rødløget, og olivenene i de ønskede størrelser. Hak også persille og mynte fint.
- Bland den kogte og afkølede orzo-pasta med de snittede grøntsager, sorte oliven, persille og mynte i en stor skål.
- Smuldr fetaosten over blandingen og rør, så ostens smag fordeler sig jævnt.
- Bland citronsaft, ekstra jomfru olivenolie, salt og peber i en lille skål.
- Hæld dressingen over orzo salaten og rør godt, så alle ingredienser er godt fordelt og smagt til.
One Comment