miljøvenlige rengøringsmidler

Miljøvenlig rengøring

Om vi kan lide det eller ej, så gør vi det alle sammen – rengøre! Det er helt essentielt for at holde et godt indeklima i husstanden og for at sikre velvære for dig selv, din familie og dine gæster. Men rigtig mange rengøringsmidler er proppet med unødvendigt kemi, som hverken er godt for mennesker eller miljø. Derfor får du her nogle gode råd til en effektiv og miljøvenlig rengøring. 

lemon rengøring

Hvorfor skal jeg tænke på miljøet, når jeg gør rent? 

Der er adskillige grunde til at tænke på miljø og mennesker, når du gør rent. 

Mange rengøringsprodukter indeholder kemi og parfume. For meget kemi og parfume kan føre til allergi, og det er derfor altid godt at fravælge kemi, da det minimerer risikoen for allergi for dig selv og alle i din husstand. 

Når vi gør rent benytter vi ofte en blanding af vand og rengøringsmidler. Efter endt rengøring skyller mange af os denne kemiske blanding ud i toilettet eller vasken, men det forsvinder kemien ikke af. Den kemiske rengøringsblanding sendes til et rensningsanlæg, som godt nok filtrerer vandet. Men det kemiske indhold skal fortsat bortskaffes på en anden måde.

Men det er ikke kun kemiske rengøringsmidler, som skader mennesker og miljø. Mange skuresvampe og rengøringsklude indeholder mikroplast, som både belaster miljøet og er skadeligt for mennesker. 

miljøvenlig rengørinsmiddel

Sådan rengør du hjemmet miljøvenligt 

Med tre nedenstående tips kan du gøre hele dit hjem på en lidt grønnere måde. 

1) Miljøvenlige rengøringsmidler

Vælg rengøringsmidler, som er miljømærkede. Rengøringsprodukter, som er miljømærket, indeholder færre skadelige indholdsstoffer. Samtidig indeholder de ofte en større mængde naturlige ingredienser. Miljøvenlige rengøringsmidler er stadig ekstremt effektive, og dit hjem bliver uden tvivl skinnende rent. 

Uanset hvilken type rengøringsmiddel du mangler, kan du finde en miljømærket variant. Der findes både miljømærkede opvaskemidler, universal rengøring, overfladerens, glasrens, toiletrens og afkalkningsmiddel.

Når du gør rent, så kig på emballagen, hvor meget rengøringsmiddel der skal bruges, så du ikke doserer for meget unødvendigt. 

2) Undgå mikroplast 

Smid alle dine billige engangsklude og engangs skuresvampe i skrigende pang-farver ud og erstat dem med mikroplastfrie rengøringsklude og skuresvampe. 

Engangsklude og engangs skuresvampe indeholder mikroplast, som er ekstremt små stykker plastik. Alt plast med en størrelse på under 5 mm betegnes som mikroplastik. Når du benytter engangsklude og engangs skuresvampe efterlader de både mikroplast på dine overflader, men også i dit rengøringsvand og i din vask, hvor kluden vrides. Da mikroplast er så småt, at det kan være svært at se, er det umuligt at få bugt med – og det ender derfor både i støv, luft og mad. Mikroplast kan både ophobe sig i menneskers og i dyrs kroppe, og de sundhedsmæssige effekter er endnu ikke særlig grundigt undersøgt.

Ved at udskifte din engangsklude og skuresvampe med mikroplastfrie rengøringsklude og skuresvampe kan du undgå mikroplast i din rengøring. Mikroplastfrie rengøringsklude og skuresvampe er bl.a. fremstillet af træfibre og andre naturlige ingredienser. Yderligere er de også 100 % bionedbrydelige, og kan tåle 60 graders vask, så du kan bruge dem igen og igen. 

3) Minimer dit vandforbrug

Der skal naturligvis vand til, når du gør rent. Men vær opmærksom på, at hanen ikke står og løber unødvendigt. At spare på vandet er både godt for miljøet, men bestemt også for din vandregning. 

God miljøvenlig rengøring.

Similar Posts

One Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.