Melanzane alla parmigiana
Melanzane alla parmigiana er en klassisk italiensk ret, der stammer fra byen Parma i Norditalien. Retten består af skiver af aubergine, der er stegt i olie og derefter fyldt med en blanding af mozzarella, parmesan og en simpel, smagfuld pasta-sauce lavet af tomater, hvidløg, basilikum og olivenolie.
Retten spises typisk som antipasti eller som en hovedret. Server gerne noget friskbagt focacciabrød med rosmarin til.
Retten smager fantastisk takket være den saftige og bløde aubergine, der balancerer den salte smag af ost og den røde, velsmagende sauce af solmodne tomater.
Melanzane alla parmigiana er en lækker og nem ret. Retten er sikker på at blive en hit med familien eller gæsterne. Nyd det med et glas rødvin og en god salat for en fuldendt italiensk middag.
Elsker du det italienske køkken? Prøv denne klassiske cacio e pepe eller denne vodka pasta.
Melanzane alla parmigiana
4
personer1
hour1
hour30
minutesIngredienser
4 aubergine, skåret i skiver af 1 cm tykkelse
1 dl rasp
120 g parmesan, friskrevet
150 g mozzarella
Olie til stegning
Salt og peber
- Tomatsauce
4 fed hvidløg, finthakket
1 løg, finthakket
800 g tomatpassata
2 tsk oregano, stødt
2 tsk basilikum, stødt
Olie til stegning
Salt og peber
Vejledning
- Skær auberginerne i skiver af ca. 1 cm. tykkelse.
- Steg dem i en god olivenolie på begge sider i ca. 30-60 sekunders tid til de er gyldne, men ikke helt gennemstegte. Drys gerne lidt flagesalt og friskkværnet peber udover skiverne.
- Læg auberginerne til side, og fortsæt til tomatsaucen.
- Tomatsauce
- Sauter løg og hvidløg i olie ved middelvarme til de er klare og møre.
- Tilføj nu tomatpassata, oregano og basilikum og lad saucen simre med låg på i 10 minutter, gerne længere, så den kan trække smag.
- Smag til med salt og peber.
- Samling af melanzane alla parmigiana
- Tag en stor ildfast form og begynd at lægge et skiftevist lag af stegte aubergine, pasta-sauce, parmesan ost og mozzarella ost.
- Fortsæt med at lægge lag indtil alle ingredienserne er brugt op.
- Slut med et lag af mozzarella, rasp og revet parmesan.
- Bages ved 200 grader i 20-25 minutter, eller indtil osten er gylden og blød.