Melanzane alla parmigiana
| |

Melanzane alla parmigiana

Melanzane alla parmigiana er en klassisk italiensk ret, der stammer fra byen Parma i Norditalien. Retten består af skiver af aubergine, der er stegt i olie og derefter fyldt med en blanding af mozzarella, parmesan og en simpel, smagfuld pasta-sauce lavet af tomater, hvidløg, basilikum og olivenolie.

Retten spises typisk som antipasti eller som en hovedret. Server gerne noget friskbagt focacciabrød med rosmarin til. 

Retten smager fantastisk takket være den saftige og bløde aubergine, der balancerer den salte smag af ost og den røde, velsmagende sauce af solmodne tomater. 

Melanzane alla parmigiana er en lækker og nem ret. Retten er sikker på at blive en hit med familien eller gæsterne. Nyd det med et glas rødvin og en god salat for en fuldendt italiensk middag. 

Elsker du det italienske køkken? Prøv denne klassiske cacio e pepe eller denne vodka pasta

Melanzane alla parmigiana

Antal

4

personer
Arbejdstid

1

hour 
Tid i alt

1

hour 

30

minutes

Ingredienser

  • 4 aubergine, skåret i skiver af 1 cm tykkelse

  • 1 dl rasp

  • 120 g parmesan, friskrevet

  • 150 g mozzarella

  • Olie til stegning

  • Salt og peber

  • Tomatsauce
  • 4 fed hvidløg, finthakket

  • 1 løg, finthakket

  • 800 g tomatpassata

  • 2 tsk oregano, stødt

  • 2 tsk basilikum, stødt

  • Olie til stegning

  • Salt og peber

Vejledning

  • Skær auberginerne i skiver af ca. 1 cm. tykkelse.
  • Steg dem i en god olivenolie på begge sider i ca. 30-60 sekunders tid til de er gyldne, men ikke helt gennemstegte. Drys gerne lidt flagesalt og friskkværnet peber udover skiverne. 
  • Læg auberginerne til side, og fortsæt til tomatsaucen. 
  • Tomatsauce
  • Sauter løg og hvidløg i olie ved middelvarme til de er klare og møre. 
  • Tilføj nu tomatpassata, oregano og basilikum og lad saucen simre med låg på i 10 minutter, gerne længere, så den kan trække smag. 
  • Smag til med salt og peber.
  • Samling af melanzane alla parmigiana
  • Tag en stor ildfast form og begynd at lægge et skiftevist lag af stegte aubergine, pasta-sauce, parmesan ost og mozzarella ost.
  • Fortsæt med at lægge lag indtil alle ingredienserne er brugt op.
  • Slut med et lag af mozzarella, rasp og revet parmesan.
  • Bages ved 200 grader i 20-25 minutter, eller indtil osten er gylden og blød.

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *