marengs - kyskager
|

Marengs – kyskager

Marengs er en luftig og sprød lille sag, som er perfekt som en lille snack eller til andre desserter og kager – f.eks. til moussekager, pavlova, eller til vaniljeis eller friske bær på en sommerdag. Derudover er marengs nærmest et must til fødselsdagens lagkage. 

Marengs stammer fra Frankrig, men i dag er den lille sprøde kage kendt i hele verden. De små kyskager er lette at lave, og perfekte at lave, hvis man har lidt æggehvider til overs fra anden madlavning. 

Marengs er en simpel blanding af sukker og æggehvide. Disse ingredienser piskes med en røremaskine eller elpisker til en fast og skinnede masse, som sprøjtes flot ud med en stjernetyl og bages. 

Marengsmassen kan gøres ekstra festlig ved at tilsætte flotte farver, så de ser rigtig fine ud. Du kan også nøjes med at farve halvdelen af din masse, så den ene halvdel er hvid og den anden farvet. Tilsæt begge dele til sprøjteposen, og lav flotte bolsjefarvede marengs kyskager. Derudover kan du også justere smagen på din masse. Prøv f.eks. at tilsætte lidt lakridspuver, kakaopulver, kokosmel, en tsk. stærk kaffe eller et par ml bolsjesmag.  

Opbevar dine kyskager i en lufttæt beholder. 

Elsker du søde sager? Få opskriften på en lækker cremet tiramisu eller bananpandekager.

Marengs – kyskager

Antal

60

kyskager
Arbejdstid

25

minutes
Tid i alt

1

hour 

10

minutes

Ingredienser

  • 3 æggehvider

  • 225 g sukker

Vejledning

  • Pisk æggehviderne hårdt sammen, så du får en stiv masse. Æggerhviderne skal være helt stive, så du kan vende skålen på hovedet uden at massen falder ud. 
  • Tilsæt sukkeret lidt ad gangen, mens du pisker marengsen sej. 
  • Tilsæt evt. lidt farve eller smag. 
  • Sprøjt marengsen ud i små fine toppe med en sprøjtepose med stjernetyl på en bageplade med bagepapir. 
  • Bag i 45 minutter ved 110 grader til de er sprøde udenpå og seje indeni. lad marengsen køle af på en rist og opbevar dem herefter i en tætlukket beholder. 

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *