mac and cheese
| |

Mac and cheese – pasta i cremet ostesauce

Mac and cheese er en fed, smovset,  amerikansk ret, som er elsket af alle – uanset alder! Det er comfort food, når det er bedst. Det er en simpel ret, som består af makaroni pasta og en fed, cremet ostesauce. Du kan desuden sagtens benytte forskellige slag ingredienser, så du kan tilpasse retten til lige din smag. 

Jeg benytter et miks af cheddar og parmesan ost, da det giver en rigtig god smag og fed konsistens, som er virkelig lækker i en mac and cheese. Du kan dog sagtens prøve at bruge andre slags oste, så som mozzarella.  

Mac and cheese kan sagtens serveres alene, som det er. Du kan dog også servere lidt brød til. Prøv f.eks. foccacia eller fladbrød. Desuden kan du også serverer en let salat ved siden af.

Der findes mange forskellige slags opskrifter på den populære mac and cheese. Denne opskrift følger en rimelig klassisk, amerikansk tilgang med pasta, ost og en cremet bechamelsauce. 

Denne pastaret er en nem og hurtig ret, som både er perfekt i en hektisk hverdag, men som også er lækker en afslappende weekend, hvor den står på afslapning, hygge og smovset mad i sofaen. Så næste gang du har lyst til noget lækkert, så prøv denne klassiske ret!

Retten kan typisk holde sig i 3 dage på køl i en tætlukket beholder. Retten er desuden også fryseegnet. Så du kan sagtens lave en stor portion, og så fryse noget ned til en anden gang du har lyst til en cremet pasta ret.

Er du vild med lækre, cremede, fede pastaretter? Prøv enten en klassisk cacio e pepe eller en pasta med svampe i cremet sauce

Mac and cheese – pasta i cremet ostesauce

Antal

4

personer
Arbejdstid

20

minutes
Tid i alt

40

minutes

Ingredienser

  • 250 g makaroni

  • 3 dl. mælk

  • 3 store forårsløg, finthakket

  • 3 fed hvidløg, presset

  • 2 spsk. smagfuld olie (f.eks. olivenolie eller smagsneutral olie)

  • 2 spsk. hvedemel

  • 1 tsk. salt

  • 1 tsk. hvid peber

  • 200 g revet cheddarost

  • 100 g revet parmesanost

Vejledning

  • Kog makaronien efter anvisningerne på pakken.
  • Skær forårsløg og hvidløg i skiver. Varm olien op i en gryde og tilsæt forårsløg og hvidløg. Steg forårsløg og hvidløg i 3-4 minutter til de er møre og klare.
  • Tilsæt hvedemel og steg det i 1-2 minutter til det er gyldent. Tilsæt mælk, salt og peber og bring det hele i kog.
  • Tilsæt mælk, salt og peber og bring det hele i kog. Lad saucen simre i 5 minutter til den tykner.
  • Tilsæt cheddar osten og rør den ind i saucen indtil den er smeltet.
  • Hæld macaronien i en ovnfast form og hæld saucen over. Drys parmesanosten over mac and cheese’en.
  • Tænd ovnen på 200 grader C. Bag mac and cheese’en i ovnen i 20 minutter, til den er gylden og sovsen bobler. Server mac and cheese’en varm.

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *