Løgsuppe med ostebrød
Løgsuppe er en klassisk fed og cremet supper, som stammer fra det franske køkken. Suppen er perfekt til en kølig vinterdag, og så er den super budgetvenlig. Den består af løg, som er stegt i smør eller olie, tilsat brød og væske, typisk bouillon. Løgsuppen serveres ofte med ostebrød på toppen, mums! Jeg serverer ofte retten som en hovedret. Du kan dog også servere løgsuppen som en lille forret eller som tilbehør til en hovedret.
Vil du selv lave brød? Prøv dette focacciabrød.
Suppen er virkelig lækker pga. dens fyldige konsistens, og så er den smaggfuld. Løgene giver en sød og rund smag, og når de steges, udvikler de en dejlig, karamelliseret smag. Osten på toppen giver en salt og kraftig smag, som kontrasterer den søde løgsuppe på en måde, der er utroligt velbalanceret.
Her får du en klassisk opskrift på løgsuppe, som jeg elsker den! Du kan dog sagtens variere opskriften en smule. En måde at variere suppen er f.eks. ved at tilføje forskellige krydderier.
For eksempel kan du tilsætte frisk finthakket timian, rosmarin eller laurbærblade for at tilføje en krydret smag. Du kan også tilsætte chili eller cayennepeber for at give løgsuppen et pift af varme.
En anden måde du kan variere opskriften på, er ved at tilføje forskellige former for væske. I stedet for bouillon kan du prøve at tilsætte mælk eller fløde for at gøre løgsuppen ekstra cremet. Du kan også tilføje vin for at give løgsuppen en kompleks og fyldig smag.
Der er ingen grænser for, hvad du kan tilføje til løgsuppen for at give den en unik smag. Du kan også prøve at tilføje grøntsager som gulerødder, porrer eller selleri for at give løgsuppen et sundere twist. Dette er desuden også et godt fif, hvis du skal have ryddet op i grøntsagsskuffen.
Elsker du suppe? Prøv den her kartoffel-porre suppe med ristede kikærter eller den her hokkaidosuppe
Fremgangsmåde
Jeg laver typisk min suppe i en gryde, og brødene i ovnen. Det synes jeg er den letteste måde, at gøre det på. Du kan dog også gå mere traditionelt til værks, hvor du fordeler løgsuppen ud i fire skåle, tilsætter brød og ost til skålene, og gratinerer suppen i 5-10 minutter ved 200 grader. Det er også super lækkert!
Uanset hvad du vælger at tilføje, er løgsuppe altid en lækker og velsmagende ret. Den er nem at lave, og du kan let tilpasse opskriften til din personlige smag. Så hvis du har lyst til en dejlig, varm og smagfuld suppe, er løgsuppe et perfekt valg.
Suppen kan holde i 3 dage på køl i en tætlukket beholder.
Løgsuppe med ostebrød
4
personer30
minutes55
minutesIngredienser
800 g løg, hakket
4 fed hvidløg, finthakket
6 dl grøntsagsbouillon
2 tsk tørret timian
salt og peber efter smag
Smør til stegning
- Ostebrød
8 skiver brød
1 spsk olivenolie
200 g revet ost til topping
Salt og peber
Vejledning
- Skær løgene i tunde, fine skiver, og hak hvidløgene fint, og steg begge dele i masser af smør i en gryde ved medium varme, indtil de er gyldne og karamelliserede. Dette kan tage op til 10 minutter.
- Tilsæt salt og peber og steg videre i yderligere 2 minutter.
- Tilsæt bouillon, og lad suppen simre i 15-20 minutter ved lav varme. Du kan evt. erstatte 1-2 dl. af bouillonen med fløde, for at få en ekstra fed og cremet suppe.
- Smag suppen til med ekstra salt og peber, hvis det er nødvendigt.
- Ostebrød
- Pensl dine brød med en smagfuld olivenolie og kom salt og peber på, læg dem på en rist, og kom dem i ovnen lige under grillen ved 200 grader i 1-2 minutter. Hold godt øje med dem.
- Tag brødene ud og kom osten på. Kom bare masser af ost på. Det gør ikke noget, hvis det ryder ned ad siden af brødet også. Sæt så brødende ind i ovnen under grillen igen i ca. 30 sekunder, så osten smelter.
- Spis suppen rygende varm med lune ostebrød til.
3 Comments