Løgringe
Løgringe er en rigtig lækker snack, som både kan nydes i løbet af dagen, til en forret eller spises sammen med en salat, så som græsk orzo salat.
De her løgringe er super sprøde, og med en karamelliseret løgsmag.
Er du vild med sprøde snacks? Prøv også paneret blomkål eller arancini – sprøde risottokugler
Løgringe
Antal
4
personerTid
30
minutesIngredienser
2 store løg
125 g hvedemel
50 g majsmel
1 tsk bagepulver
1 tsk salt
½ tsk peber
½ tsk paprika (valgfrit)
2 æg
200 ml mælk
Olie til friturestegning (fx solsikke- eller rapsolie)
Vejledning
- Start med at skrælle løgene og skære dem i tykke skiver på cirka 1 cm.
- Del løgringene forsigtigt, så de forbliver intakte, og læg dem til side.
- I en skål blandes hvedemel, majsmel, bagepulver, salt, peber, og paprika (hvis du bruger det). I en anden skål piskes æggene let og derefter tilsættes mælken. Hæld langsomt æggeblandingen i melblandingen, mens du rører konstant, indtil du får en glat og tyk dej.
- Varm olien i en stor gryde til omkring 180°C. Hvis du ikke har et termometer, kan du teste temperaturen ved at dryppe lidt dej i olien; hvis det syder og stiger til overfladen, er olien klar.
- Dyp hver løgring i dejen, så den er helt dækket. Steg løgringene i små portioner i den varme olie, indtil de er gyldne og sprøde. Dette tager normalt omkring 2-3 minutter pr. portion.
- Læg de færdige løgringe på en tallerken med køkkenrulle for at fjerne overskydende olie.
- Læg de færdige løgringe på en tallerken med køkkenrulle for at fjerne overskydende olie.