rugbroedschips-brug-dit-gamle-rugbroed
Opskrifter

Lækre rugbrødchips af tørt rugbrød

Noget gammelt og tørt rugbrød kan med lidt køkken-trylleri lynhurtigt forvandles til sprøde og lækre rugbrødschips. Det er en fantastisk måde at undgå madspild, og både skiveskåret og ikke-skiveskåret brød kan benyttes. Og så er det næsten hurtigere at lave dem selv fremfor at gå ned i det lokale supermarked og købe dem færdiglavet. 

Rugbrødschips er altid lækre – de kan bruges som en snack, på et frugtfad, til tapas eller ostefad eller i salater.

Holdbarheden på rugbrødschips afhænger af, hvor hårdt de er blevet bagt. Jo sprødere rugbrødschipsene er, jo længere holdbarhed har de. 

Lækre rugbrødchips af tørt rugbrød

Recipe by GrongronDifficulty: Let
Prep time

10

minutes
Tid i alt

25

minutes

Ingredienser

  • Rugbrød (må gerne være gammelt eller tørt)

  • Olivenolie

  • Flagesalt

Vejledning

  • Skær rugbrødet i skriver, hvis det ikke er skiveskåret
  • Skær skiverne ud i trekanter til chips
  • Fordel de små chips ud på en bageplade. Chipsene skal ligge i ét lag, så de alle får varme og bliver sprøde
  • Stænk chipsene med lidt olivenolie (eller en anden type olie)
  • Kom lidt salt på chipsene. Du kan eventuelt også krydre dem med hvidløg eller friske krydderurter
  • Bag rugbrødschipsene i en forvarmet ovn ved 200 grader i 10-15 minutter
  • Lad rugbrødschipsene køle af og opbevar dem i et tætlukket beholder

Lignende artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *